New York Rockefeller Center Christmas Tree iconische kerstboom

6-12-22. De Rockefeller Center Christmas Tree is iconisch voor kerst in New York City en een must-see tijdens een winters bezoek aan de metropool.
New-York-kerstboom-22-avond.jpg

De boom torent boven de ijsbaan uit, als deel van een traditie die net zo oud is als het Rockefeller Center zelf. De kerstboom wordt ieder jaar flink aangekleed en gedecoreerd met onder andere een Swarovski ster als piek. Ook dit jaar straalt de boom weer in alle glorie. Hieronder alles wat je wilt weten over ’s werelds bekendste kerstboom.

2022 Rockefeller Center Christmas Tree feiten:
Leeftijd: Ongeveer 85-90 jaar oud
Oorsprong: Queensbury, New York
Verlichting: Meer dan 50.000 gekleurde lichtjes op ongeveer 8 km draad
Piek: Ontworpen door architect Daniel Libeskind in 2018, de driedimensionale Swarovski-ster weegt ongeveer 408 kg en heeft 70 spikes bedekt met 3 miljoen kristallen
Recycling: De kerstboom van het Rockefeller Center wordt vermalen tot hout voor Habitat for Humanity.
New-York-kerstboom-22-bezorgen.jpg

Traditie
Rockefeller Center begon de iconische kerstboomverlichtingsceremonie in 1933, toen een kerstboom voor het toenmalige RCA-gebouw werd geplaatst en versierd met 700 lichtjes. Inmiddels is de ceremonie uitgegroeid tot een typisch New Yorkse traditie, waarbij de kerstbomen over de jaren heen varieerden van 15 meter hoge dennen tot 30 meter hoge Noorse sparren. Ieder jaar wordt de Rockefeller Center Christmas Tree tijdens de feestdagen bezocht door miljoenen New Yorkers en reizigers van heinde en verre.