USA nodigt je uit je eigen World Games roadtrip samen te stellen

9-7-22. De Verenigde Staten host dit jaar van 7 tot 17 juli de World Games in Alabama. Meer dan 100 landen nemen het tegen elkaar op in 34 van de snelst groeiende sporten ter wereld.
USA-VisitTheUSA-com-Hike.jpg

Van populaire sporten zoals klimmen en kanoën tot adrenaline-verhogende sporten zoals parachutespringen en waterskiën. Visit The USA heeft tien actieve belevingen in de VS op een rijtje gezet, zodat reizigers deze zomer hun eigen World Games-tournee kunnen samenstellen. 

1.Kanoën met dolfijnen op St. Thomas in de U.S. Virgin Islands
Terwijl topatleten op de Wereldspelen in Alabama strijden tijdens een marathon kanoën, kunnen reizigers op St. Thomas gelegen in de Amerikaanse Maagdeneilanden genieten van een rustige en exotische kanotocht, waarbij je zelfs dolfijnen kunt spotten. Dit exotische eiland is onderdeel van de Caribische archipel en biedt dromerige zeegezichten en een overvloed aan wateractiviteiten. Hier race je niet tegen een topatleet, maar tegen een tuimelaar, die op slechts enkele centimeters van de kano zwemt… Naast kanoën leent het eiland zich uitstekend voor duiken, zeilen, snorkelen en windsurfen.
USA-VisitTheUSA-com-Canoe.jpg

2. Gooi een strike op de oudste bowlingbaan in Milwaukee, Wisconsin
In Milwaukee, Wisconsin, ligt de oudste bowlingbaan van de VS; Holler House. Sinds 1908 zijn hier een ontelbaar aantal strikes en gutter balls gegooid. Vandaag de dag zijn er hier nog twee bowlingbanen in oude glorie, waarbij je dezelfde bowlingervaring krijgt als een eeuw geleden. Houd - zoals traditie voorschrijft - met de hand de scores bij, terwijl je geniet van het bruisende nachtleven van Milwaukee, aan de oevers van Lake Michigan.

3. Rolschaatsen op Venice Beach Boardwalk in Los Angeles, California
Rolschaatsen is het afgelopen jaar steeds populairder geworden! Ook als competitieve sport; op de World Games in Alabama strijden atleten voor goud in de categorieën speed skating en kunst-rolschaatsen. De meest kleurrijke en bruisende plek om in de Verenigde Staten te rolschaatsen is Venice Beach in L.A. De Venice Beach Boardwalk strekt zich uit over meer dan drie kilometer en voert onderweg langs vele kleurrijke straatverkopers en -artiesten. Voel je vrij op de mini-wieltjes en race over de boardwalk, om vervolgens een duik te nemen in de Stille Oceaan.
USA-VisitTheUSA-com-Venice-Beach.jpg

4. Klim uit Robbers Cave, ooit Oklahoma's beruchte schuilplaats voor vogelvrij verklaarden
De klimsport heeft de laatste tijd steeds meer fans gekregen. In Oklahoma vind je meer dan 3.000 hectare aan bossen en was ooit de playground van de ruigste bandieten van het Wilde Westen. Enkele van de beste locaties voor rotsklimmen en abseilen in Oklahoma vind je in het Robbers Cave State Park, waar je de ruwe en woelige tijden kunt herbeleven van de 19e-eeuwe criminelen terwijl je de zandstenen kliffen van het park beklimt. Wie zijn klimvaardigheden niet op de proef wil stellen, kan fietsen, paardrijden en picknicken op de schilderachtige paden, grotten en langs de meren van het park.

5. Break it down in de geboorteplaats van hiphop, The Bronx
The Bronx is de bakermat van de hiphop en het hart van de New Yorkse straatcultuur. Als je de World Games dit jaar niet kunt bijwonen, is er geen betere plek dan The Bronx om te genieten van de beste breakdancers. Volg een lokale tour en ontdek de beste dansers, dj’s, MC’s, B-Boys en graffitikunstenaars waarbij zelfs de meest ongecoördineerden geïnspireerd kunnen raken om zelf een dansje te maken. En als je dan toch in The Bronx bent, dan mag een bezoek aan een honkbalwedstrijd in het Yankee Stadium niet uitblijven.
USA-VisitTheUSA-com-Breakdown-Bronx.jpg

6. Parachutespringen boven de Poconos Mountains in Pennsylvania
De Pocono Mountains in Pennsylvania liggen op slechts 90 minuten van NYC. Dit is de speeltuin van avonturiers en een paradijs voor wandelaars, mountainbikers en skydive-liefhebbers. Als parachutespringen boven Big Pocono iets te avontuurlijk is, dan is een ziplinetocht over de boomtoppen of de Appalachian Mountain Coaster door de vallei zeker aan te raden!
USA-VisitTheUSA-com-parachute.jpg

7. Biljarten in een klassieke universiteitsstad in Missouri
Columbia in Missouri is een klassieke en bruisende studentenstad, met trendy koffiezaakjes, kleine bruine cafés (zgn. dive bars) en een van de meest iconische biljartzalen van de VS; ‘Booches Billiard Hall’. Deze zaal bestaat al sinds 1884, toen de Amerikaanse vlag nog maar 38 sterren had. Hier serveren ze beroemde hamburgers en vind je een mix aan pool-, biljard- en snookertafels.
USA-VisitTheUSA-com-Pool.jpg

8. Oriëntatieloop door de Appalachen in Georgia
De oriëntatieloop tijdens de World Games combineert hiken en navigeren. Reizigers kunnen echter de stopwatch beter thuislaten wanneer zij door de bergen van Chattahoochee National Forest wandelen. Op slechts een uur rijden van Atlanta ligt dit paradijs voor wandelaars en fijnproevers, daar je verspreid over het park diverse Amerikaanse en zuidelijke gerechten kunt scoren. Struin langs watervallen met enkel een kaart en kompas om je te oriënteren…
USA-VisitTheUSA-com-Orienteering.jpg

9. Schiet bullseye op een ranch in Colorado
Boogschieten is een van de meest beroemde sporten van de World Games, maar het is ook een toegankelijke sport voor iedereen tijdens de vakantie. Elk Mountain Ranch - met uitzicht op de Arkansas Valley in Colorado - is waarschijnlijk een van de meest pittoreske ranches van de Verenigde Staten. Zij hebben diverse boogschietbanen. Daarnaast kun je op de ranch kleiduivenschieten, wildwaterraften, vliegvissen en paardrijden. Na een dag boogschieten en een poging om een bullseye te raken, schuif je aan bij het kampvuur en geniet je van een heldere sterrenhemel.

10. Waterskiën op de meren van New Hampshire
De beste plek om te waterskiën vind je in het merengebied van New Hampshire. Klaar met de ski’s? Maak dan een ontspannen boottocht over Lake Winnipesaukee of een duik bij Weirs Beach, waar je ook een ouderwetse speelhal vindt. Wie droog wil blijven, kan de 50.000 jaar oude granietgrotten ontdekken in het Polar Caves Park, Rumney.
USA-VisitTheUSA-com-Waterski.jpg

Boek hier de tickets voor de World Games in Alabama: https://twg2022.com/tickets/
Om te reserveren bel 833-TWG-2022 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Tickets kunnen afzonderlijk of als onderdeel van een pakket worden gekocht.

Over Visit The USA
Visit The USA inspireert reizigers om de oneindige mogelijkheden en cultuur van de Verenigde Staten te ontdekken. Visit The USA is onderdeel van Brand USA, de officiële marketingorganisatie van de Verenigde Staten van Amerika en neemt consumenten mee op een ontdekkingstocht door het land van de natuurparken, wildlife en bruisende steden. Van avontuurlijke roadtrips tot een levendige muziekgeschiedenis  en culinaire ontdekkingen, Visit The USA brengt alle ins and outs onder de aandacht. De organisatie heeft een inventieve kijk op reisgidsen en benadrukt seizoensgebonden promoties. 

Ga voor meer informatie naar VisitTheUSA.com (wereldwijd) en volg Visit The USA op FacebookTwitter en Instagram.