New York City neemt je mee door bruisend centrum Manhattan

9-6-22. NYC & Company, New York City's officiële verkeersbureau zet deze maand de schijnwerpers op het welbekende Manhattan.
New-York-22-vrijheidsbeeld.jpg

The Manhattan travel guide
Geen bezoek aan New York is compleet zonder de wereldberoemde attracties van Manhattan langs te gaan. Hier vind je bijvoorbeeld het Empire State Building, Times Square, het Vrijheidsbeeld, Central Park, Rockefeller Center, en het 9/11 Memorial & Museum. Een Broadway-show bijwonen, winkelen op 34th Street, Madison Avenue of SoHo, en het verkennen van de High Line zijn ook allemaal Manhattan-ervaringen die je zeker niet moet overslaan.

Manhattan heeft veel meer te bieden dan een top 10-lijst je ooit kan vertellen. Geniet van dim sum in Chinatown, cappuccino en cannoli's in Little Italy, of ontdek de nieuwste foodie hotspots in de Lower East Side. Neem een veerboot naar Governors Island of de tram naar Roosevelt Island. Ga op zoek naar een stukje Nederland en bewonder van Gogh’s ‘Sterrennacht’ in het Museum of Modern Art, of sta oog in oog met een T-Rex in het American Museum of Natural History.
New-York-22-Times-Square.jpg

Nooit vervelen
"Je zou je hele leven in Manhattan kunnen wonen en je toch nooit een moment vervelen," zegt Fred Dixon, president en CEO van NYC & Company. “Dit is niet alleen de financiële, culturele en amusementshoofdstad van de wereld, maar het is ook ontegensprekelijk een van de beste reisbestemmingen ter wereld. Van theater en kunst tot winkels en restaurants, van high tea om 4 uur ’s middags tot dansen tot 4 uur ‘s ochtends, van rijke geschiedenis tot geavanceerde technologie, van yoga in Central Park tot rooftopbars, Manhattan biedt eindeloos unieke manieren om NYC als een New Yorker te ervaren.”
New-York-22-_Fort-Tryon-Park-Washington-Heights-Manhattan.jpg

Al met al is er dus genoeg te doen in Manhattan. Ben je op zoek naar de beste tips? Wij delen ze hier met je.

  • Hotels: Manhattan kent honderden hotels in elke prijsklasse. Midtown, uptown of downtown, er is iets in elke buurt, inclusief ongeëvenaarde luxe in vijfsterrenaccommodaties zoals The Ritz-Carlton; geweldige deals van populaire merken zoals Hilton en Marriott; een focus op duurzaamheid bij hotels waaronder het Crosby Street Hotel in Soho en 1 Hotel Central Park; historische bezienswaardigheden zoals The Beekman Hotel; en boeiende thema's op plekken zoals het Arthouse Hotel aan de Upper West Side. Zie nycgo.com/hotels voor nog meer opties.
  • Restaurants en food hotspots:
    • In Mercado Little Spain, vind je de lekkerste Spaanse eetkraampjes en verschillende restaurants, waaronder een van chef José Andrés.
    • Voor een andere unieke eetervaring mag je Le District zeker niet overslaan. Dit is een Frans restaurant en een markt met allerlei verschillende gerechten. Deze eet je vervolgens op terwijl je uitkijkt over de Hudson River.
    • Aziatisch eten vind je natuurlijk in China Town maar ook in Curry Hill, met allerlei Zuid-Aziatische restaurants.
  • Activiteiten:
    • Bekijk het Vrijheidsbeeld van dichtbij én maak een klim naar de kroon tijdens een boottocht met Statue City Cruises.
    • De leukste musicals en toneelstukken spelen zich af op Broadway. Ga hier naar een van de Disney musicals of een klassiek toneelspel. Je kan de beste deals vinden in de TodayTix app. Sluit de avond af op Times Square, waar je overdonderd zal zijn door de gezelligheid en alle billboards.
    • Wanneer je je eens helemaal uit wilt leven is het zeker een aanrader om te gaan shoppen in SoHo. Hier bevinden zich allerlei luxe winkels, zoals Chanel en Rag & Bone.
    • Fan van films? In Manhattan voelt het soms net alsof je zelf een acteur bent geworden. Hier begeef je je op de meest bekende filmlocaties zoals de Louis J. Meisel Gallery die je kan kennen uit Sex and the City. In Washington Heights begeef je je op de set van de Hollywood film In the Heights en zo zijn er nog tal van andere manieren om de leukste film hotspots te ontdekken.
    • In Lower Manhattan vind je het 9/11 Memorial & Museum, een zeer indrukwekkend museum over de terroristische aanslag in 2001.
    • Aan uitkijkpunten is er in Manhattan geen gebrek. Bezoek bijvoorbeeld de High Line, een park gebouwd op een oude spoorlijn op meer dan 9 meter hoogte. Wanneer je liever nog hogerop wilt, moet je zeker de nieuwe attractie SUMMIT One Vanderbilt Vanaf deze 365 meter hoge, glazen verdieping heb je een panoramisch uitzicht over de stad op een wel hele speciale manier. Of bezoek het wereldberoemde Empire State Building, een van de hoogste gebouwen ter wereld.
    • In het enorme Central Park midden in Manhattan kom je even tot rust tijdens een drukke dag of bezoek je Central Park Zoo.
    • Ben je opzoek naar cultuur? Ga dan langs bij een van de vele musea. Er is voor ieder wat wils. Zo ontdek je alles over de geschiedenis van de natuur in The American Museum of Natural History en bekijk je allerlei soorten kunst in het Whitney Museum of American Art en het Metropolitan Museum of Art. De meest unieke foto’s en exposities zie je in Fotografiska NYC.

New-York-22-Rockefeller-Center.jpg
De wijken van Manhattan

Elke wijk in Manhattan is uniek en dat maakt het nou juist net zo leuk om dit stadsdeel te bezoeken. Van een artistiek randje in Chelsea, tot de bekende hotspots in Midtown. De culturele diversiteit in Chinatown, Little Italy en Washington Heights tot het hippe, levendige Hell’s Kitchen. Hier wonen allerlei verschillende typen mensen en je kan er ook nog eens heerlijk eten. De wijk staat mede bekend vanwege het LGBTQ+ nachtleven. Zo bevindt zich hier de nachtclub The Q NYC, waar je van allerlei soorten muziek kan genieten op verschillende verdiepingen.
New-York-22-_Little-Italy.jpg

In Manhattan vind je de populairste attracties en leer je het échte New York kennen! Kijk voor meer informatie op nycgo.com/Manhattan.