New York viert feest van Rockefeller Center tot Broadway en meer

New York NYE Times Square Ball Drop Courtesy27-11-21. De stad New York is weer open voor internationale bezoekers en verwelkomt hen met stijl terug tijdens de feestdagen. Genieten van kerstmis, lichtfestivals en schitterende etalages.

 


De metropool weet gasten als geen ander te betoveren met magische verlichting, knusse kerstmarkten en gezellige schaatsbanen. Met de terugkeer van publiek bij jaarlijkse evenementen zijn er tijdens de feestdagen eindeloos veel mogelijkheden voor een onvergetelijke ervaring in New York City. Start met de Macy's Thanksgiving Day Parade, sla kerstcadeaus in bij NYC's iconische warenhuizen, geniet van romantische lichtfestivals en sluit af met de spectaculaire New Year’s Eve Times Square Ball Drop. Hieronder 10 activiteiten voor een magische feestperiode in New York, New York.

1. Macy’s Thanksgiving Day Parade
De klassieke NYC viering met larger-than-life helium ballonnen, fantasierijke praalwagens, clowns, de beste Broadway musicals, optredens van beroemdheden en nog veel meer is terug voor een 95ste editie op 25 november. Dit jaar kun je onder andere SpongeBob SquarePants, Sonic the Hedgehog en Snoopy’s Doghouse in ballonvorm tegenkomen. De parade begint om 9 uur 's ochtends, op de traditionele startplaats bij 77th Street en Central Park West.
New York Macys thanksgiving parade

2. Rockefeller Center Christmas Tree lichtceremonie
De kerstboom in het Rockefeller Center is al meer dan acht decennia een traditie en verlicht Rockefeller Plaza gedurende de feestdagen. Ook dit jaar zal er weer een waanzinnige Noorse spar komen te staan van 25 meter die tot half januari te zien is. De lichtceremonie vindt plaats op 1 december, maak je dus klaar voor een avond vol kerstklassiekers, optredens van verschillende artiesten en het verlichten van misschien wel de meest magische kerstboom ter wereld.
New York Rockefeller Center Tree Lighting Courtesy

3. Broadway optredens in Hudson Yards
Geniet elke maandag van een wekelijkse serie gratis, live optredens van Broadway's grootste hitshows in Hudson Yards. Castleden zingen liedjes uit producties zoals Aladdin, Dear Evan Hansen, The Lion King, Moulin Rouge!, Chicago en meer. De optredens zijn tot 13 december te bekijken.
New York lion king

4. Winterse wonderen bij de Pulitzer Fontein
Fifth Avenue verwelkomt de feestdagen met 32 (in Brooklyn) handgemaakte dierensculpturen tegenover het Plaza Hotel. Met meer dan 1.5 km aan verlichting, een schaatsbaan, 24 handgemaakte ijsbergen rond de Pulitzer Fontein en georkestreerde muziek van componist Paul Brill, maken ze er hier er zeker een groot feest van. De installaties zijn tot 7 januari te bezoeken.
New York The Plaza Holiday

5. Origami Holiday Tree bij het American Museum of Natural History
De prachtig versierde Origami Holiday Tree, viert dit jaar een 50e jubileum. En daar hoort natuurlijk een speciaal thema bij, namelijk Gems of the Museum. Er zijn dan ook 50 speciaal gemaakte goudkleurige modellen in de boom te vinden voor deze bijzondere verjaardag. Onder de meer dan 1.000 origami-stukken die de boom versieren, zijn ook modellen geïnspireerd op de huidige tentoonstellingen zoals Sharks, Blue Walvis, Titanosaurus en T. Rex te vinden.
New York Origami tree

6. Treinshow bij de New York Botanical Garden
De geliefde feesttraditie van de stad keert voor het 30e jaar terug met een miniatuur wonderland in het Haupt Conservatory. Bekijk tot 23 januari de modeltreinen die door een betoverend schouwspel van meer dan 175 beroemde bezienswaardigheden van New York scheuren, allemaal gemaakt van natuurlijke materialen zoals dennenappels, eikeltjes en zaden.
New York NYBG Holiday Train Show

7. Union Square Holiday Market
De kerstmarkt op Union Square keert terug met meer dan 150 kraampjes. Een must visit om de leukste kerstcadeaus te vinden gemaakt door lokale ambachtslieden, kunstenaars en ondernemers. De markt is tot 24 december te bezoeken en biedt natuurlijk ook genoeg keuze uit eetkraampjes met kerstfavorieten waaronder warme choco en glühwein.
New York Union Square Holiday Market

8. De leukste lichtfestivals in de stad
Tijdens de feestdagen worden er verschillende lichtspektakels in de stad georganiseerd. Hudson Yards zal worden verlicht in een ontzagwekkende lichtshow van meer dan twee miljoen fonkelende lichtjes en andere indrukwekkende decoraties. In Prospect Heights in Brooklyn is tot 9 januari de Lightscape at Brooklyn Botanic Garden te bewonderen. Verken de tuin in het donker bij de verlichte Lightscape die de schoonheid van de natuur zal vieren met een betoverend pad van anderhalve kilometer. Ook zijn er prachtige lichtwerken van lokale kunstenaars te bezichtigen.
New York lightscape Sony Music Brooklyn Botanic Garden

9. Schaatsend door New York
Een paar uur vertoeven op het ijs onder het genot van een warme chocolademelk? Dat kan tijdens de feestdagen op meerdere plekken in New York. De wereldberoemde ijsbaan bij het Rockefeller Center is open voor bezoekers om te schaatsen onder de iconische kerstboom, een typische NYC-ervaring. Ook in Bryant Park in Manhattan staat tot 6 maart een gratis openlucht ijsbaan van 1.5 km2. Bezoekers kunnen hier ook genieten van gratis shows, evenementen en hapjes en drankjes in The Lodge. Last but not least, is het net heropende Wollman Rink NYC. De ideale plek om te schaatsen in Central Park met de schitterende skyline van Manhattan op de achtergrond.
New YorkBryant Park Ice Skating

New York NYE Times Square Ball Drop Courtesy
De Waterford Crystal Times Square New Year's Eve Ball zal het hele seizoen schitteren op Times Square, maar de afdaling op oudejaarsavond is een spectaculaire, unieke manier om het nieuwe jaar in te luiden. Het evenement, dat door miljoenen kijkers in NYC en over de hele wereld wordt bekeken, zal gevaccineerde toeschouwers deze decembermaand weer persoonlijk verwelkomen. Gasten kunnen vanaf 1 december ook langskomen bij de New Year's Eve Confetti Wishing Wall om (persoonlijk of online) een nieuwjaarswens in te dienen op een stuk officiële NYE-confetti die om middernacht wordt gedropt als de bal valt.

Nog meer inspiratie nodig? Kijk dan op: nycgo.com/holidays.