New York mag weer - hier de leukste nieuwe hotspots

New York Broadway10-11-21. De stad New York is open en verwelkomt bezoekers terug naar de levendige buurten verspreid over vijf stadsdelen. We geven tips voor de leukste nieuwe bezienswaardigheden.

 

 

De metropool heeft niet stilgestaan en verovert de harten van toekomstige gasten met een scala aan nieuwe bezienswaardigheden. Zo is er een gloednieuw observatiedek, SUMMIT, geopend in Midtown en genieten foodies van een selectie nieuwe restaurants. NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau van de vijf stadsdelen van New York City zet de leukste, nieuwe bezienswaardigheden op een rij voor een toekomstige trip naar de Big Apple.

“New York City is back en nodigt bezoekers uit om terug te komen naar onze levendige buurten. In de vijf stadsdelen staat ons een heel nieuw aanbod te wachten, dit onderstreept onze boodschap aan reizigers: Het is tijd voor New York City," aldus Fred Dixon, President en CEO van NYC & Company. "In lijn met NYC's traditie van constante vernieuwing, nieuwe producten van wereldklasse en infrastructuur, is de stad bezig om, samen met onze bekendste iconen, NYC de meest indrukwekkende en gastvrije stedelijke bestemming in de wereld te houden."

Ontdek NYC vanuit een nieuw perspectief 
New York City heeft er een bijzonder nieuw observatiedek bij. Op de top van de iconische nieuwe One Vanderbilt wolkenkrabber, opent SUMMIT. SUMMIT brengt bezoekers naar het hoogste uitkijkpunt in Midtown, met uitzicht op de Chrysler Building, Empire State Building en het noorden van Central Park. Dankzij de glazen tegels heb je overal uitzicht op terwijl je op meer dan 1.000 voet boven Madison Avenue staat.
New York SUMMIT One Vanderbilt

Het grote podium
Wie denkt aan New York denkt al gauw aan de grootste musicals ter wereld. En voor die liefhebbers is er goed nieuws. Broadway is weer terug met klassiekers zoals The Lion King, Chicago en Wicked, en nieuwere producties zoals Hadestown, Waitress, Hamilton, Come From Away. Gloednieuwe shows die zullen debuteren zijn onder andere Thoughts of a Colored Man, Diana en Mrs. Doubtfire; en nog veel meer. Een volledig schema vind je HIER.
New York Broadway

Designer of Dreams
Fashionista’s kunnen tot 20 februari 2022 in het Brooklyn Museum de iconische tentoonstelling Christian Dior: Designer of Dreams bezichtigen. De tentoonstelling gaat over de baanbrekende geschiedenis en nalatenschap van het Huis Dior. Verder belicht het Dior's vele inspiratiebronnen, waaronder een collectie van meer dan 200 haute couture kledingstukken, evenals foto's, schetsen, archief video’s, vintage parfum elementen en accessoires. Zeker een bezoek waard!

Zoek de natuur op
Genieten in New York hoeft niet veel te kosten. Het nieuw geopende Little Island op Pier 55 is een gratis openbaar park inclusief een amfitheater met 687 zitplaatsen, een plein, gemeenschappelijke tuinen, eet- en drinkgelegenheden en meer. Ideaal voor een romantische picknick gevolgd door een wandeling door het park.
New York Little Island

De nieuwste culinaire hotspots
Dat foodies hun hart kunnen ophalen in New York City wisten we natuurlijk al, maar met een aantal nieuwkomers blaast de stad weer nieuw leven in de culinary scene.

Eerder dit jaar opende het grote visrestaurant Le Pavillon by Daniel Boulud in Midtown haar deuren aan de voet van One Vanderbilt, ideaal voor wie houdt van verse visgerechten op hoog culinair niveau.

Wie liever een uitgebreide keus heeft tussen verschillende keukens, doet goed aan een bezoek aan het food complex in Manhattan West. Zo bevinden zich hier onder andere Danny Meyer's restaurant Ci Siamo, met een ode aan Italië met een buitenterras, en het oostelijk mediterraan geïnspireerde restaurant Zou Zou's, dat gerechten uit Libanon, Turkije, Egypte en Jordanië serveert.

Ideaal voor een romantisch diner is het nieuw geopende Yoshino New York in Soho, restaurant van befaamd Japans chef Tadashi Yoshida. In een intieme setting van 12 plaatsen genieten gasten hier van sushi omakase diners.