Kisses fromTexas - Romantische reis door de Lone Star State

22-2-24. Bij een romantische reis denken de meeste mensen aan Parijs of de Malediven, maar niet aan een rondreis Texas.
Texas-Kisses-from-24-cover.jpg

Zonde! Want de zuidelijke staat van de Verenigde Staten heeft wel degelijk plekken die recht uit een romcom lijken te komen! Van slapen onder de sterren tot dineren aan een rivier. Wij delen de meest romantische plekken van Texas! En aan het einde: het ultieme Texaanse gerecht: Breakfast taco
Texas-Travel-24-3x.jpg

Glamping: The Summit at Big Bend
Deze luxueuze glamping is een waar liefdesparadijs! Van hotelkamers gebouwd in een grot tot domes, van alle gemakken voorzien. Met niets dan natuur om je heen zie je hier de zon in alle tinten rood, oranje en geel op en ondergaan. Maak er een vuurtje bij, schenk een glas Texaanse wijn in en je bent een gelukkig mens.

Je vindt deze parel nabij Big Bend National Park, een van de dark sky reserves ter wereld en dat betekent dat je hier duizenden sterren kunt spotten. Tevens kun je in Big bend ook prachtige hikes maken en riviertrips: notebook momentje gegarandeerd!

Restaurant: ocho in san antonio
In het stadshart van san antonio vind je ‘river walk’. Je struint door een prachtig park en langs het water. Aan de oevers liggen restaurants met terrasjes. ocho is er een van. Dit restaurant is gevestigd in de serre van hotel havana en heeft gigantische kroonluchters en blauwe velvet banken.

Op het menu vind je gerechten met mexicaanse, cubaanse en texaanse invloeden.
De lokale favorieten zijn o.a.:
* De ribeye, gemarineerd in bier
* Mole en pindakaas Churros
* Hotdog quesadillas
Texas-HOTEL_HAVANA_-_Ocho_Restaurant.jpg

Bar: in plain sight in austin
Austin is een bruisende stad, waar je overal geniet van livemuziek. Het wordt niet voor niets ‘live music capitol of the world’ genoemd. Tevens is het een goede uitvalbasis om kristalheldere meren, watervallen en wijngaarden te ontdekken. Maar waarom je als romantiekeling zeker naar austin wilt is: de foodies scene. Van bbq tot fancy restaurant en streetfood waar je u tegen zegt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele cocktailbars...

Deze piepkleine en kleurrijke bar, waar slechts plek is voor 8 personen, heeft een intieme sfeer! Je drinkt er Italiaanse cocktails als:

  • Piccola prugna
    Umeshu, Manzanilla Sherry, Peer, Yuzu
  • Open Sesame
    Suntory whisky, kokosnoot, geroosterde sesam, frisdrank
  • Southern pearl
    Beefeater Gin, Theemelange, Sinaasappelbloesemhoning, Citrus, Eiwit 

Texas-24-_Visit_Austin_Historic_Sixth_Street_Mural.jpg

Activiteit: meow Wolf
Het pittoreske stadje grapevine ligt tussen dallas en fort worth. Van boetiekjes tot wijnbarren en kunstgalerijen, hier wil je struinen. Zo kun je bij Vetro Glassblowing Studio zelfs een artiest van glas een kunstwerk zien maken. Wil je het innerlijke kind in je naar boven halen? dan moet je naar meow wolf, het interactieve museum voor volwassenen.

Meow wolf is in santa fe opgericht door creatievelingen en inmiddels bestaan er 4 vestigingen, waaronder in grapevine. In verschillende kamers nemen de kunstenaars je mee in een fictief verhaal. Jij bepaalt jouw eigen avontuur, door de keuzes die je onderweg maakt. Want je krijgt in iedere kamer aanwijzingen om een mysterie op te lossen. Lukt het jullie samen om in 2 uur tijd het mysterie te ontrafelen?
Texas-24-Meow_Wolf_Grapevine_The_Real_Unreal_The_Forest.jpg

Ranch: wildcatter ranch
Deze regio ligt in centraal-texas en is een droom voor romantiekelingen. Lees: glooiende heuvels, wandelroutes met spectaculaire uitzichten, wijngaarden, pittoreske steden en romantische ranches, waaronder wildcatter ranch. In het noorden van hill country is dit dé plek waar je vanuit een houten hot tub de zon in het prachtige landschap kunt zien ondergaan.

Haal de cowboy in jezelf naar boven en volg een lesje lasso werpen of ga met een paard of jeep de Kisinger Mountain op en daal af naar de Brazos River. Bij terugkomst geniet je in the steakhouse van een heerlijke steak, texaanse wijn en sluit af met een cocktail in de hot tub, voordat jullie jezelf terugtrekken in de suite. Dit is het goede leven.
Texas-24-Wildcatter_Ranch.jpg

Bar: billy bob’s
Gastvrijheid lijkt wel in fort worth uitgevonden te zijn! in de 2e grootste staat van de verenigde staten vind je toffe wijken, de historische veemarkt die je terugbrengt naar het oude wilde westen en billy bob’s, s’werelds grootste honky tonk, waar de voetjes wel van de vloer moeten

Het gebouw, waar billy bob’s in gevestigd is, stamt uit 1910 en werd destijds gebruikt als openluchtschuur voor vee. Vandaag de dag is billy bob’s hét centrum voor entertainment, waar je met 6,000 mensen tegelijk kunt genieten. Je vindt er meer dan 30 bars, de grootste country sterren treden er op en er is een gigantische dansvloer. Dat kan maar één ding betekenen: een dansles volgen en samen de texas two step leren!

Activiteit: friday art trail
Als je een bruisende stad zoekt, dan is lubbock the place to be! er vinden jaarlijks meer dan 2.300 kunst(evenementen) plaats en je kunt er van opera tot country muzikaal genieten. Doordat hier het hele jaar door de zon straalt, vind je hier ook de grootste productie wijn. Maar bierliefhebbers kunnen ook bij lokale brouwerijen terecht. Wat dacht je van het volgen van een art trail gevolgd door een lekkere texaanse borrel?

Elke eerste vrijdag van de maand vindt de friday art trail plaats in lubbock. Om 18:00 uur start de tour in een kunstcentrum. Vervolgens pak je de gratis trolley om andere kunstzinnige plekken te bezoeken. Onderweg kun je een snack halen bij de foodtruck en kun je ook de kunstenaars ontmoeten. Vergeet niet om bij auld brewing co. een lokaal bier te proeven! wij tippen ‘scorpion’s coffee stout’, dat twee jaar op rij is verkozen tot de beste coffee stout.
Texas-24-_Visit_Lubbock.jpg

Activiteit: rooftop cinema
De grootste stad van texas is vooral bekend door het space centre. Maar het is ook een culinaire hotspot en een stad vol kunst. Niet veel plekken in de verenigde staten hebben professionele gezelschappen in ballet, opera, symfonie en theater, maar houston heeft het! en als je op zoek bent naar romantiek, dan moet je een rooftop cinema bijwonen.

Na de zomer kun je in uptown/galleria vanaf grote hoogte de sterren op het grote doek zien. Tijdens de zonsondergang haal je eerst nachos, pretzels, hotdogs of popcorn en kun je een spelletje gigantische jenga wagen op het dak. Vervolgens neem je met een drankje plaats in een loveseat en kijk je klassiekers, cults of nieuwe releases, terwijl de zon ondergaat en de sterrenhemel gaat fonkelen.
Texas-24-Houston_First_CorporationRooftop_Cinema_Club.jpg

Activiteit: wijngaardhoppen
In dit historische stadje komen twee culturen samen. Je vindt er namelijk ook een stukje duitse historie, doordat in 1800 veel duitsers zich in fredericksburg vestigden. Je vindt er veel pittoreske verblijven, kunt er waanzinnig goed eten en het is de ‘wijnhoofdstad’ van texas.

Met meer dan 100 wijngaarden is wijngaardhoppen een must! diverse wijnboeren hebben prijzen gewonnen met hun wijnen. Tijd om te gaan proeven! volg de urban wine trail en bezoek zo’n 10 wijnboeren en proeflokalen. Onderweg heb je tijd om ook de historische hotspots en boetiekjes te bezoeken. Neem een grote koffer mee, want die wil je vullen met wijn, wijn en nog meer wijn en souvenirs!
Texas-24-Jason_Risner_Signor_Vineyards.jpg

Hotel: true heart hotel
En als je dan toch in fredericksburg bent, dan moet je logeren in het true heart hotel. Dit pittoreske boutique hotel ligt op een steenworp afstand van main street. In je suite of cottage heb je je eigen veranda, waar je met je net gekochte fles wijn heerlijk kunt toeven. Of neem plaats bij de buitenhaard. Je vindt er ook een kreek en als je in je kamer of verander samen wilt genieten van een homemade ontbijtje, dan kies je voor de ‘Biscuit Breakfast Basket’, gevuld met zelfgemaakte karnemelkskoekjes (vers uit de oven), honing, jam, opgeklopte boter en versgeperste sinaasappelsap. Hier wil je niet meer weg...

Breakfast taco Recept recept (c) Simple and Savory

INGREDIËNTEN VOOR 4 TACO’S

2 aardappelen in blokjes
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel chilipoeder (of meer als je van heet houdt)
115 gr Chorizo
4 eieren
1 eetlepel melk
1/2 avocado in blokjes
3 handjes geraspte cheddar
salsa (en dan bedoelen we niet de dans) handje koriander
2 bosuitjes
4 tortilla’s
1 groene paprika
1 ui
1 teen knoflook (lekker samen stinken)
Texas-24-taco.jpg

Snijdt de worst in stukken en Hak de aardappelen, paprika en ui fijn. Bak in olie de gehakte chorizo en zet apart. Voeg de aardappelen toe en bak even goed. Voeg dan ook de knoflook en chilipoeder toe. Dek af en kook op middellaag vuur tot de aardappelen zacht beginnen te worden. Haal ze van het vuur, zodra ze knapperig en bruin zijn. Terwijl de aardappels koken, klop je de eieren en melk door elkaar en zet je ze apart. Verhit een schone koekenpan en voeg de paprika's en uien toe; bak tot ze zacht zijn. Voeg de eieren toe aan de pan met de paprika's en uien en roer. Zodra de eieren gaar zijn, warm je de tortilla's op in een aparte hete koekenpan.

Vul de tortilla’s en voeg de salsa, avocado, bosui, koriander en cheddar toe. Dit ontbijtje is gegarandeerd een hit!