Afrika is dé plek om het Nieuwe Jaar in te luiden

Charlie Bonfire New Year5-12-18. Geen oliebollen en Top 2000 bij de kachel op oudjaarsdag, maar Afrikaanse beats en live music onder de Afrikaanse sterrenhemel om het Nieuwe Jaar te vieren.

 

 

Met het einde van 2018 in zicht worden de oliebollen weer in het vet gegooid, de glitter outfits uit de kast getrokken en worden er verwoed plannen voor de jaarwisseling gesmeed. Om klokslag 00.00 de Nederlandse kou betreden voor een vuurwerkshow onder een bewolkte hemel? Charlie van reisbureau Charlie’s Travels tipt een betere manier om het nieuwe jaar in te luiden en geeft je alvast input voor jouw (festival)bucketlist van 2019. Vijf keer dansen op ‘Afrikaanse beats’.

1. Kilifi New Years festival – Kenia : in tropische sferen het nieuwe jaar in
Op het knallende festival Kilifi New Years in Kenia, wordt het nieuwe jaar spectaculair ingeluid. Drie dagen lang is het een tropisch feest op Afrikaanse beats aan een azuurblauwe zee. Kilifi is een klein hippie paradijs pal aan de Indische Oceaan. Jonge en hippe Kenianen – én Oegandezen, Tanzanianen en expats – trekken tijdens oud en nieuw massaal naar de kust om feestelijk het nieuwe jaar in te luiden. Drie dagen lang klinken er beats van DJ’s uit de hele wereld en is er ruimte voor kunst, eten, waterglijbanen en verstopte plekjes. Als klap op de vuurpijl wordt er om 12 uur bonfire gemaakt, groter dan je ooit gezien hebt. Happy 2019!
Charlie Bonfire New Year

2. AfricaBurn - Zuid Afrika: het Afrikaanse antwoord op Burning Man
Kilifi New Year gemist? Geen probleem, want in mei gebeurt het: Afrikaburn, de Zuid-Afrikaanse versie van het beroemde Burning Man. Stap de realiteit uit wanneer je voet zet in de desolate woestijn van Tankwa Karoo National Park in Zuid-Afrika. Een week lang kan je genieten van de surrealistische en dromerige omgeving, kunst, activiteiten en muziek.
Charlie Afrikaburn

3. Nyege Nyege – Oeganda: Dansen aan de oevers van de Nijl
Dit festival bestaat nog niet zo lang, en wordt elk jaar groter. Nyege Nyege, in de eerste week van september, is hét evenement van het jaar in Oeganda. Vier dagen lang wordt een verlaten terrein van een resort omgetoverd tot een magisch muziekfestijn. Aan de rivier de Nijl, genesteld tussen oerwoudvegetatie en overblijfselen van het spookresort, vind je diverse stages waar internationale DJ’s dag en nacht door draaien.
Charlie Partypeople at Nyege Nyege

4. Lake of Stars – Malawi: live muziek onder de sterren
Als je even genoeg hebt van elektronische muziek en je zin hebt in akoestische live muziek, dan is er het Lake of Stars festival in Malawi. Laat je schoenen maar thuis want dit festival kan op blote voeten: het vindt namelijk eind september plaats op het strand aan de kust van Malawi. Op de diverse stages op het zand zijn er optredens van artiesten van over de hele wereld in verschillende genres. De muziek, koude biertjes, het zand tussen je tenen en de oceaan zorgen voor een ultieme non stop chill vibe. En dat vier dagen lang.
Charlie Lake Of Stars Festival

5. Sauti za Busara – Tanzania: een Afrikaanse experience
Voor een meer traditioneel muziekfestival koop je een ticket voor Sauti za Busara, op het tropische Zanzibar in Tanzania. Waar voor de andere festivals, DJ’s en muzikanten uit alle uithoeken van de wereld overvliegen, is Sauti za Busara een viering van de Swahili muziek. Zoals ze zelf zeggen: “we brengen mensen bij elkaar om te genieten van Afrikaanse muziek onder de Afrikaanse lucht.” Vier dagen en nachten, 44 shows, een traditionele, kleurrijke optocht, eten, drinken, kunst… Bij Sauti za Busara adem en leef je Afrika.
Charlie Traditional performance at Sauti Za Busara 

Over Charlie’s Travels
Charlie’s Travels is dé reisspecialist als het gaat om op maat gemaakte off the beaten track-ervaringen in Afrika. Het verhaal achter het bureau Charlie’s Travels leest als een jongensboek: na zijn studententijd besluit oprichter Charles Witlox reizen door Afrika te organiseren. Van lustrumreizen voor jaarclubs, tot unieke reisbelevingen voor koppels en families, alles op maat en afgestemd op de wensen van de reiziger. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie met een internationaal reislustig team van zo’n 30 man, opererend vanuit de jungle villa in Nairobi, Kenia. Naast het organiseren van reizen, produceert Charles met zijn team tevens zijn eigen Afrika reisprogramma op YouTube, waarin hij het échte Afrika laat zien. Meer informatie over Charlie’s Travels is te vinden op www.charlies-travels.com. I'm a new Text block ready for your content.