Charlie's Travels maakt indruk op Jimmy Nelson 

Charlies Travels 18 Jimmy8-10-18. De beroemde fotograaf Jimmy Nelson heeft zich lovend uitgesproken over zijn avontuur in Kenia, dat hij eind 2017 maakte, met off the beaten track Afrika specialist Charlie's Travels.

 

 

"Het is zeldzaam dat ik na al deze jaren reizen iemand ontmoet met zo'n verwante geest", steekt de beroemde fotograaf Jimmy Nelson zijn verhaal af over zijn avontuur met Charlie's Travels. 'Iemand die intrinsiek verbonden is met wat hij doet en wat hij wil zien, voelen en delen. De ervaringen die ik met Charlie's Travels heb gehad, omvatten dit allemaal.' Eind 2017 reisde het gezelschap bestaande uit Jimmy Nelson en het gezin van Waldemar Torenstra voor de Jimmy Nelson Foundation samen met Charles Witlox - oprichter van off the beaten track reisorganisatie Charlie's Travels - door Kenia. Een ervaring die nu heeft geleid tot een partnerschap tussen Charlie's Travels en Jimmy Nelson.
Charlies Travels 18 Jimmy Charlie

Twee avonturiers, één missie
De reis die Jimmy Nelson samen met het gezin van Waldemar Torenstra door Kenia maakte in het kader van zijn foundation, vond plaats van 27 december 2017 tot 7 januari 2018 en werd mede mogelijk gemaakt door off the beaten track Afrika specialist Charlie's Travels.
Charlies Travels 18 Jimmy
"Bij Charlie's Travels willen wij meer mensen kennis laten maken met het échte Afrika. Dat betekent weg van de gebaande paden en in contact treden met de lokale bevolking. Onze filosofie sluit goed aan bij die van fotograaf Jimmy Nelson en een samenwerking was dan ook een logische stap", aldus Charles Witlox, oprichter van het reisbureau dat unieke reisbelevingen door Afrika mogelijk maakt. Net als Nelson brengt Witlox mensen graag samen en vraagt hij aandacht voor de echte cultuur van Afrikaanse landen. Binnen het huidige partnerschap tussen de twee partijen zal Charlie's Travels voor Jimmy Nelson en zijn foundation de hoofdzakelijke partner zijn voor reizen van de organisatie door Afrika.
Charlies Travels 18 3 mensen

Met het gezin off the beaten track
Waldermar Torenstra, donateur van de Jimmy Nelson Foundation en hoogste bieder op de reis met Jimmy Nelson is tevens onder de indruk van zijn avontuur met Charlie's Travels. Dat een off the beaten track reis ook geschikt is voor families bewijst hij door met zijn partner Sophie Hilbrand en twee kinderen op reis te gaan. "Charlie ontwikkelt zelf zijn trips en dat hebben we gemerkt: in een totaal afgelegen gebied in een uithoek van Kenia hebben we een meerdaagse hike van savannen, door een jungle naar een zoutwoestijn gemaakt! We werden vergezeld door Maasai-krijgers en een karavaan aan bepakte ezeltjes. Aangekomen in de woestijn zijn we op motoren over de zoutvlaktes terug naar de bewoonde wereld gereden. De belofte van unieke off the beaten track experience werd totaal waargemaakt!” aldus de Nederlandse acteur.
Charlies Travels 18 Waldemar Sophie

"I thank Charles for this journey. This journey of teaching me not only to see and share and join with the Maasai in Kenya, but also to let go. Letting others take me and explore new horizons I have never seen before."  Jimmy Nelson over zijn trip met Charlie's Travels. Lees de hele Travelogue met nog meer prachtige foto's HIER.
Charlies Travels 18 Charlie