Egypte is een veelzijdige award-winning en veilige bestemming

23-12-23. Egypte is door Lonely Planet uitgeroepen tot reisbestemming met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
Egypte-23-Abu_Simbel.jpg

Om deze trend in 2024 door te zetten zijn er verschillende openingen van historische plekken en resorts gepland. Onvergetelijke avonturen, spannende ervaringen en warme zonneschijn: de award-winning vakantie hotspot Egypte biedt deze winter voor elke reiziger wat wils. Terwijl de winterkou intreedt en de wereld reikhalzend uitkijkt naar het vakantieseizoen, bewijst het land aan de Nijl een fascinerende en betaalbare bestemming te zijn voor een wintervakantie in de zon.

Unieke ervaringen en avonturen
In een tijd waarin reizen niet alleen meer draait om de bestemming, maar ook om de ervaringen die ermee gepaard gaan, staat het land van de farao's, de piramides en de weelderige Nijldelta hoog aangeschreven als een bestemming die het ontdekken waard is. In Egypte kun je je onderdompelen in meeslepende steden als Caïro of Alexandrië of juist de ongerepte woestijnen opzoeken. Liever het land vanaf het water bewonderen? Maak dan een riviercruise. Daarnaast is de Rode Zee een van de beste duik- en snorkelspots van de wereld.
Egypte-23-Rode_Zee.jpg

"Het toerisme is de afgelopen jaren veranderd. Steeds meer reizigers komen naar Egypte omdat het land hen diverse en unieke ervaringen biedt en omdat het veilig is. Ons streven is om elke gast een reis aan te bieden die hen in staat stelt om te ontspannen en onze rijke cultuur te leren kennen," zegt Ahmed Issa, Minister van Toerisme. “Vorig jaar zagen we een toename van bezoekers in de winter, en we verwachten dat miljoenen reizigers ook dit jaar weer zullen komen om aan de kou te ontsnappen.”
Egypte-23-Vallei_der_Koningen.jpg

Aanzienlijke investeringen in populaire toeristische trekpleisters
Om de algehele ervaring voor bezoekers te verbeteren en nog meer toeristen aan te trekken, zijn er flinke investeringen gedaan in Egyptische bestemmingen, waaronder het restaureren en ontwikkelen van archeologische vindplaatsen en het openen van nieuwe musea en hotels. Hoogtepunten zijn de heropening van het Grieks-Romeins Museum in Alexandrië, de restauratie van de Grote Hypostyle Hal in de Karnak Tempel en de Vallei der Koningen, en het nieuwe Grote Egyptische Museum dat begin 2024 in de buurt van Caïro wordt geopend.

Dankzij diverse vluchten vanuit Nederland en nieuwe vliegverbindingen is Egypte nu sneller en voordeliger te bereiken dan ooit tevoren.

Het onlangs geïntroduceerde multiple-entry visum voor vijf jaar, de geweldige pakketreizen en de goede prijs-kwaliteitverhouding zijn ook aantrekkelijk.

Divers aanbod voor elk type reiziger
Verken de indrukwekkende Piramides van Gizeh in Caïro, ontdek de legendarische Luxor-tempel in Thebe. Woon het magische Abu Simbel Sun Festival bij in Aswan of geniet van de witte zandstranden en ongerepte koraalriffen van de Rode Zee. Het gevarieerde aanbod in Egypte biedt voor elke reiziger iets bijzonders. Het is een populaire bestemming voor iedereen, van gezinnen die op zoek zijn naar all-inclusive luxe tot soloreizigers die streven naar unieke avonturen. Egypte is ook de perfecte bestemming voor mensen die willen ontsnappen aan de Nederlandse winter en een tijdje remote willen werken.

Duurzaamheid steeds belangrijker
Met een toenemende focus op duurzaamheid biedt Egypte ook volop mogelijkheden voor wie op zoek is naar milieuvriendelijke manieren om in contact te komen met de natuur, het culturele en historische erfgoed en de mensen. Veel touroperators bieden pakketten aan met verblijf in milieuvriendelijke accommodaties en steunen lokale bedrijven. Het land is de thuisbasis van een aantal eco-lodges, waaronder Eco Nubia op het eiland Bigeh, dat is uitgegroeid tot een internationaal bekende attractie en zelfs is geprezen door de World Tourism Organisation van de Verenigde Naties.

Dat is nog niet alles, want bestemmingen als Caïro en verschillende resorts langs de Rode Zeekust tussen El Gouna en Marsa Alam zijn ook betrokken bij milieu certificeringsprogramma's. Sharm el-Sheikh werd onlangs zelfs erkend als de beste duurzame toeristische Arabische stad door de Arab Union for Tourism Media (AUTM).
Egypte-23-Naama_Bay.jpg

Recordjaar voor toerisme
Volgens het Egyptische ministerie van Toerisme en Oudheden bezochten meer dan zeven miljoen toeristen Egypte in de eerste helft van 2023. Het land, dat als Best Value Destination voorkomt op de onlangs gepubliceerde lijst Best in Travel 2024 van Lonely Planet, is op weg om dit jaar 15 miljoen toeristen te ontvangen.