Regent Seven Seas Grandeur presenteert top van luxe dineren

25-5-23. Regent Seven Seas Cruises® maakt bekend waarop Prime 7 is geïnspireerd, het karakteristieke steakhouse aan boord van de Grandeur, die in november 2023 voor het eerst zal uitvaren.
Regent-Seven-Seas-Grandeur-23-lv.jpg

Het restaurant dat naar een ontwerp van Studio DADO een volledige metamorfose heeft ondergaan, is geïnspireerd op de traditionele steakhouses zoals deze rond 1900 in New York bestonden. Dankzij kleine, verrassende details die in het interieur zijn verwerkt, staat het restaurant garant voor een hedendaagse dineerbeleving. Prime 7 mag dan alle eer aandoen aan zijn roots, maar speelt volledig in op de verwachtingen van de mondaine gasten van Regent - hun staat de ultieme culinaire beleving te wachten.

Dineren in luxe op zee
Prime 7 van Seven Seas Grandeur is het toppunt van 30 jaar perfectie en is de nieuwste trend op het gebied van dineren in luxe op zee,” vertelt Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Studio DADO heeft Prime 7 een metamorfose gegeven. Dit vertaalt zich in een prettige sfeer van curiosa en nostalgie in combinatie met het delicate vakmanschap dat je overal in het restaurant terugziet. Seven Seas Grandeur is de nieuwe norm voor luxe en de culinaire ruimten op het schip behoren zonder meer tot de meest stijlvolle en gedistingeerde restaurants van welke aanbieder van luxe cruises dan ook. We kunnen niet wachten om later dit jaar onze gewaardeerde gasten aan boord te ontvangen."

Het adembenemende design van Prime 7 is een zinspeling op de vervlogen tijden van de rijke industriëlen, de crème de la crème van New York City - de joviale mannen die hemel en aarde bewogen voor de allerbeste steak en een of meer flessen verkwikkende Bordeaux. Met een knipoog naar deze onversaagde tijden van weleer worden de gasten bij de entree ontvangen met een wand gecreëerd uit antieke koffers van ambachtelijk bewerkt leer en zwart-witfoto's.
Regent-Seven-Seas-Grandeur-23-vestibule.jpg

“De gasten van Regent behoren tot de meest mondaine reizigers in de wereld van de hospitality,” aldus Yohandel Ruiz, die de gedachte achter het design van Prime 7 in een exclusief video-interview toelicht. Ruiz, een van de vier oprichters van Studio DADO, het ontwerpbureau in Miami dat verantwoordelijk is voor het design van de restaurants en alle accommodaties op het luxe schip, vervolgt: “De uitdaging was om iets comfortabels, traditioneels, misschien zelfs klassieks te creëren wat wel fris, nieuw en modern overkomt."

Wie vanuit de vestibule het restaurant in loopt, bekruipt een gevoel van thuiskomen. In de ruime entree zijn details verwerkt die het beeld oproepen van een traditionele tram. De muurdecoratie doet denken aan het leer waarvan de riemen van de heren zijn gemaakt, en op een glazen, lensvormig scherm boven de bar passeert de groei die New York City sinds de 19de eeuw heeft doorgemaakt.
Regent-Seven-Seas-Grandeur-23-bar.jpg

Ruiz is ervan overtuigd dat Prime 7 zich kan meten met de beste steakhouses in New York en Chicago. “Elk aspect van Seven Seas Grandeur’s Prime 7 is benaderd als ware het een kunststuk - van de met borduursel gedecoreerde plafonds tot de whiskeykaraffen en het op de mode geïnspireerde meubilair, alles is met zorg uitgekozen om gasten mee te nemen op een reis terug in de tijd."

De Perzische tapijten, de lampen die een huiskamergevoel geven, en de memorabilia in de vitrines die het werkstation van de bediening en de achterliggende ruimten aan het oog onttrekken, er hangt een huiselijke sfeer.
Regent-Seven-Seas-Grandeur-23-restaurant.jpg

Een modern menu met klassieke gerechten
In lijn met de legendarische geschiedenis en de compromisloze perfectie waar Regent om bekend is, staat de menukaart van Prime 7 vol met favoriete gerechten waar de luxueuze reiziger aan boord van Seven Seas Grandeur zeker gelukkig van zal worden.

De voorgerechten zijn werkelijk om van te watertanden - jumbo crabcakes met tartaarsaus en citroen, steak-tartaar van Black Angus Beef met truffelbierbrood of sappige reuzengarnalen met een cocktailsaus van citrusvruchten.
Regent-Seven-Seas-Grandeur-23-kreeft.jpg

Op het steakmenu staan -om er maar enkele te noemen- de Prime New York Strip, de T-bone-steak en een sappige filet mignon, stuk voor stuk van de beste kwaliteit Amerikaans rundvlees dat 28 dagen rijpt voor de ultieme smaak en malsheid. Buiten de steaks worden er nog andere hoofdgerechten geserveerd, zoals Maine-kreeft, tong à la Meunière en lamsbout uit Nieuw-Zeeland. Gasten kunnen ook kiezen voor shared dining met tongstrelende kleine gerechten zoals dichtgeschroeide ahi tonijnsteak en kipfilet van de grill.

Het nagerecht doet bij zoetekauwen het water in de mond lopen - een decadent taartje van chocolademousse in 14 lagen, een coupe met caramel- en chocolade-ijs, kaasplankjes, vers seizoensfruit met vanillesaus en meer.

Epicurean Perfection
Recentelijk heeft Regent Seven Seas Cruises het programma Epicurean Perfection bekendgemaakt, dat op alle cruiseschepen van The World’s Most Luxurious Fleet™ wordt aangeboden. Gasten kunnen rekenen op een ongekende culinaire ervaring - van Epicurean Indulgence aan boord met exquise gerechten, de mooiste wijnen en sterke dranken tot Epicurean Explorations voor een zintuigprikkelende beleving aan land. Epicurean Enrichment stelt gasten bovendien in de gelegenheid hun kookkunsten te verfijnen tijdens een kookworkshop in de Culinary Arts Kitchen of tijdens speciaal samengestelde Epicurean Spotlight Voyages.