Valsugana Lagorai land van het witte goud

Valsugana koe5-7-18. Zoek het 'Witte Goud' in de bergen van Valsugana Lagorai, adopteer een koe en geniet van heerlijke kazen. Neem daarna een duik in het schone water van het meer van Levico of Caldonazzo. Of ga lekker fietsen.

 

 

In het water van de meren van Levico en Caldonazzo weerspiegelen de bergen waar elke dag talrijke activiteiten plaatsvinden. Ontdek in deze bergwereld het “witte goud” en bezoek deze zomer de leuke evenementen en de bergboerderijen in Valsugana Lagorai.
Valsugana koeien 

Bezoek het Melk Festival
Tijdens het weekend 7 en 8 juli vindt op de hoogvlakte van Vezzena het Melk Festival plaats waarbij het 'Witte Goud de hoofdrol speelt. Volg de “Melkweg” naar de “Melkwereld” van de boeren en hun boerderijen. Ontdek veel meer over hun leefwijze en alle producten die er van de melk worden gemaakt. Begroet de dieren, proef lekkernijen uit de streek en geniet van de festiviteiten. www.visitvalsugana.it/nl/evenementen-en-activiteiten/melk-festival_2865_ide/
Valsugana kaasmakerij Malga Fratte

Morgenstond heeft goud in de mond
Bij het ochtendgloren piept de wekker en de boer staat om 05.30 uur al op je te wachten. Je hebt de kans om tijdens het Melk Festival op 2 verschillende boerderijen mee te helpen bij alles wat er ’s morgens zoal moet gebeuren. Ontdek wat er met de verse melk wordt gedaan en natuurlijk kun je na gedane arbeid de producten proeven.
Valsugana kaas
Adopteer een koe
Hoe stoer is het om “jouw” koe uit te zoeken en de adoptiepapieren in te vullen. Ga tijdens je verblijf in Valsugana Lagorai de boerderij en Milka, Sissi of Nutella bezoeken! Tot slot kun je bij de boerderij kiezen uit de producten, gemaakt van de melk, van deze herkauwers. Veelal kun je kiezen uit jonge en gerijpte kaas, boter, melk, yoghurt, tosella en ricotta. Het project ondersteunt en promoot het boerenbestaan en je maakt tevens, op een unieke manier, kennis met de fraaie bergen van Valsugana Lagorai. www.visitvalsugana.it/nl/vakantietips/adopteer-een-koe/

Valsugana koe 

Veelzijdig Valsugana
Ideale locatie voor een actieve en/of gezinsvakantie en op slechts 1050 km vanaf Utrecht (of met het vliegtuig op Verona of Venetië) gelegen in de provincie Trentino, in Noord-Italië. De meren Levico en Caldonazzo in Valsugana bieden schoon en warm zwemwater.
Valsugana banner
De bergketen Lagorai strekt zich uit over ca 50km met schitterende panorama’s en vele mooie dagtochten zijn mogelijk. Per mountainbike kun je je ook uitleven over honderden kilometers uitgepijlde trails of fiets over het 80 km lange fietspad in het dal. Voor de kleintjes zijn er kortere wandelroutes of in de vallei de 10 superleuke routes voor echte speurneuzen.
Valsugana koeien kinderen

Meer informatie is te vinden op: www.visitvalsugana.it/nl/