Zuid-Tirol opent onzichtbaar bergstation Moser Alm

Zuid Tirol Kölner Hütte Rendering unterirdische Bergstation der neuen Kabinenbahn König Laurin10-10-20. Nieuwe skiliften met bijzondere architectonische uitdagingen in Zuid-Tirol. De nieuwe ‘King Laurin’ gondel wordt een object dat niet gezien, maar wel gebruikt gaat worden.

 


De legendarische ‘Rose Garden’ bij de Kölner Hütte mountain hut op de Moser Alm gaat voorzien worden van een gloednieuw ‘onzichtbaar’ bergstation. De nieuwe 10-persoons ‘King Laurin’ gondel vervangt de twee huidige stoelliften en zorgt voor een volledige lift van 1807 meter lang die je veilig en in comfort in 6,5 minuten van beneden naar de kliffen brengt. Omdat het landschap zo belangrijk en onderdeel van UNESCO Werelderfgoed is, zal alleen de ingang en de uitgang van de gondels te zien zijn. Het bergstation wordt volledig in de berg gebouwd, naar het ontwerp van Zuid-Tiroolse Architect Werner Tscholl. Een bijzonder project dat in gebruik genomen gaat worden vanaf kerstmis 2020.
Zuid Tirol Kölner Hütte Rendering unterirdische Bergstation der neuen Kabinenbahn König Laurin 

Kronplatz/Plan de Corones levert in seizoen 2020/2021 gloednieuwe gondel Olang 1+2 op
Het is het grootste project dat ooit in Kronplatz opgeleverd gaat worden. In het winterseizoen van 2020/2021 opent Olang 1+2, de nieuwe belangrijkste lift voor zowel de zomer als de winter. Met een transportcapaciteit van 3900 mensen per uur, is het liftsysteem niet alleen de snelste en de meest innovatieve in het gebied, maar ook de meest comfortabele manier om direct van het dal naar de pistes te gaan. Het architectonische hoogstandje is ontworpen door Ing. Cornelius Schlotthauer, voormalig Senior Associate bij Zaha Hadid Architects.
Zuid Tirol Olang 20 impressie 

Het laatste puzzelstukje van een modern 3 Zinnen Dolomites ski resort
De Seilbahn Helm-Sexten kabellift zorgt al sinds 1981 voor sneeuwplezier voor skiërs, hikers en families boven op deHelm/Monte Elmo. Na bijna 40 jaar is het tijd voor verandering. De toen moderne lift heeft een upgrade gekregen en is nu vervangen door een nieuwe 10-persoons Helmjet Sexten gondel. Een premium gondel die wanneer nodig, zoals bij bijvoorbeeld onderhoud, gedemonteerd kan worden. Daarnaast is ook het liftstation in Sexten/Sesto volledig gerenoveerd met state-of-the-art faciliteiten, om gasten meer comfort te geven en drukte en wachttijden te verminderen. Het nieuwe liftsysteem is het laatste puzzelstukje om van het 3 Zinnen Dolomites gebied een volwaardig ski resort te maken. Slechts zes jaar geleden bestond het gebied nog maar uit 50 kilometer aan pistes op twee bergen. Nu zijn er vijf bergen verbonden, met 115 kilometer aan pistes, 31 moderne gondels en liften, vijf restaurants, huurservices en een service center met een van de meest geavanceerde faciliteiten in de Alpen.
Zuid Tirol Helmjet Sexten

Over Zuid Tirol
Sudtirol logoZuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. De bergen in dit gebied staan bekend als de Dolomieten. Het is er maar liefst 300 dagen per jaar zonnig, waardoor het de ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Culinair genieten is in dit gebied, met de grootste dichtheid van Michelin-sterren per vierkante kilometer in Italië, zeker mogelijk. Door de rijke en roerige geschiedenis van Zuid-Tirol is er op cultureel vlak veel te bezoeken en te bewonderen. Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op https://www.suedtirol.info/nl