VAG Sprint Challenge nieuwe raceklasse van Biesheuvel Autosport

29-12-23. Biesheuvel Autosport presenteert weer een nieuwe raceklasse. Ditmaal komt de zeer ervaren organisator met een klasse voor diverse modellen uit de VAG Groep.
VAG-Sprint-Challenge-23-rv.jpg

Ooit begonnen met de Fiat Cinquecento en later de Seicento cup, Chevrolet Kalos Cup, Nissan 350Z Challenge en de Mercedes SLK rally- en race cup. Nu komen ze met een nieuw concept; de DNRT VAG Sprint Challenge, met voorlopig de onderstaande modellen uit de VAG groep.

Men hanteert een compleet nieuw concept waarbij in de ene klasse men met de VAG modellen VW Golf 5 – Audi TT MK 2 – Seat Leon en de Audi A3 uitgevoerd met de 2.0 TFSI motoren en met de bouwjaren 2004 – 2009 gaat racen. Deze modellen staan alle op hetzelfde platvorm. Zelfde type schokdempers, banden en wielen. Daarnaast gaat de organisatie werken met een PK gewicht verhouding. Om de gelijkheid te waarborgen worden  alle auto’s uitgevoerd met een tweede uitwisselbare computer. In deze klasse wordt het reglement zo opgesteld dat er diverse vrije aanpassingen toegepast mogen worden.

In de DNRT VAG Sprint Challenge wordt ook de Audi MK1 -1.8 TT met de bouwjaren 2001-2006 en 1998-2001 opgenomen. Dit is een geheel nagenoeg standaard Audi 1.8 TT klasse met 200 pk. Ook uitgevoerd met een tweede uitwisselbare computer. Alles vastgelegd in een reglement.
VAG-Sprint-Challenge-23-neus.jpg

Verder wordt, op een later tijdstip, gekeken of er nog ander type VAG automobielen toegevoegd kan worden aan de VAG Club Sprint Challenge.

Voor meer info : www.vagsprintchallenge.nl
Heeft deze formule uw interesse gewekt, laat het ons dan weten, door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.