GTC Rally opleidingsdag voor nieuwe officials op 4 mei

4-3-24. Beleef de grote rally's van het Nederlands kampioenschap van heel dichtbij als official.
GTC-Rally-officials-24-Hyundai.jpg

De GTC Rally is al ruim 40 jaar een begrip in de Nederlandse rallysport. De beroemde Nacht van Achtmaal behoort al jaren tot de topwedstrijden op de kalender van het Nederlands rallykampioenschap. Maar, een rally kan je enkel organiseren dankzij de inzet van enkele honderden vrijwilligers die instaan voor het de veiligheid en het vlotte verloop van het evenement. 

Zeker de veiligheid van deelnemer en publiek is uitermate belangrijk. Daarom organiseert de organisatie van de GTC Rally op zaterdag 4 mei een opleidingsdag voor officials, waar iedereen die wenst mee te werken als commissaris of baanpost een officiële licentie van de KNAF, de autosportfederatie, kan behalen. 
"Wie een veiligheidsfunctie vervult op een snelheidsproef van de rally, moet een licentie hebben behaald bij de KNAF. Om iedereen, maar zeker lokale clubs en verenigingen, de kans te geven om mee te helpen tijdens de GTC Rally, organiseren we graag deze opleidingsdag voor officials, in samenwerking met de KNAF," vertelt bezieler en jarenlang voorzitter van de organisatie John Elst.
GTC-Rally-officials-24-op_de_proef.jpg

"Deze opleidingsdag, georganiseerd in Zundert, is volledig gratis. Wij nemen de kosten voor de catering en de opleiders voor onze rekening. De behaalde licentie is ook volledig gratis en die geeft de licentiehouder de gelegenheid om als baanpost te werken op eender welke rally in Nederland en zelfs in het buitenland," vervolgt wedstrijdleider Ralf Hereijgers, die samen met Piet Oostvogels van de Achtmaalse Rally Club de opleidingen zal verzorgen van 9h tot 15h, waarbij de dag afgesloten wordt met een test. 
"Als official beleef je de rallysport vanop de eerste rij, maar leer je ook wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een rally. Als official ben je een onmisbare schakel in het goede verloop van het evenement, terwijl je ook de rijders en teams beter leert kennen. Het geeft je een blik achter de schermen van deze prachtige tak van autosport," vertelt Piet Oostvogels, zelf al ruim 40 jaar actief als official in binnen- en buitenland. 
GTC-Rally-officials-24-controle.jpg

Wil je ook graag meewerken als official tijdens de GTC Rally op 12 en 13 juli, meld je dan nu aan voor de opleidingsdag op zaterdag 4 mei.
Aanmelden kan via de website van de KNAF op www.knaf.nl, klik op "Mijn KNAF", inloggen of registreren en vervolgens kan je aanmelden voor de cursus op 4 mei in Zundert.
Voor meer inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Samen maken we er weer een onvergetelijke GTC Rally van!