Nyck de Vries start in Jumbo Dallara op Silverstone

RTN Spa 06 05 18 rv16-8-18. Nyck de Vries maakt aanstaande zondag tijdens de 6 Hours of Silverstone in Engeland zijn debuut voor Racing Team Nederland.

 


De 23-jarige Nederlander is succesvol in de Formule 2 (hij won dit jaar al races in Frankrijk en Hongarije) en maakt dit weekeinde zijn debuut in de langeafstandsracerij. Nyck vervangt bij Racing Team Nederland vanaf Silverstone Jan Lammers als teamgenoot van Frits van Eerd en Giedo van der Garde.
RTN Nyck de Vries 18 portret 

Hij kijkt met plezier uit naar zijn vuurdoop:
“Ik heb er enorm veel zin in! Ik ben eerder dit jaar bij het team gaan kijken tijdens de races in Spa en Le Mans, maar nu pas begint het besef te komen dat het écht gaat gebeuren. Het circuit van Silverstone ken ik goed en ik heb de auto al even kort uit mogen proberen op het circuit van Zandvoort. Dat voelde meteen prima aan. Alles is natuurlijk nog nieuw voor mij, maar de sfeer in het team is in ieder geval super, want we kennen elkaar goed en we hebben allemaal hetzelfde doel.”
RTN 7 4 18 Paul Ricard lzij

Nyck arriveerde vandaag (woensdag) al op het circuit om een stoel te maken voor de Racing Team Nederland Dallara P217. Morgen (donderdag) voegen ook Frits en Giedo zich het team. Vrijdag worden de eerste vrije trainingen verreden, zaterdag volgt de laatste vrije training en de kwalificatie. De race start op zondag om 12:00 uur.

De 6 Hours of Silverstone is de derde race om het FIA World Endurance Championship. Racing Team Nederland is het enige Nederlandse team in dit wereldkampioenschap. Het team komt uit in de LMP2-klasse en staat na twee races (de 6 Hours of Spa-Francorchamps en de 24 uur van Le Mans) vijfde in het klassement.