Dunlop in Jerez met nieuwe Moto2- en Moto3-banden

Dunlop Moto2 band 18 rzij6-5-19. Tijdens de MotoGP op het Spaanse circuit van Jerez konden de coureurs in de Moto2 voor het eerst ervaren hoe de nieuwe 200/75R17-band van Dunlop aanvoelt.

 

 

Dunlop Moto2 band Tom LuthiDe keuze voor een nieuwe compound is ingegeven door de nieuwe Moto2-motorfiets die dit jaar is uitgerust met een krachtiger Triumph-motorblok. De toename in vermogen en koppel vraagt om meer grip van de banden. De nieuwe 200/75R17-achterband vervangt de 195/75R17-compound uit 2018.

“We wilden de band uit 2018 bewust niet direct inwisselen voor een nieuwe compound. Op deze manier hebben we veel informatie kunnen inwinnen over de invloed van de nieuwe Moto2-motorfiets op de banden,” vertelt Stephen Bickley, Senior Race Engineer van Dunlop. “Deze waardevolle informatie is omgezet naar de ontwikkeling van de grotere 200/75R17-band. De diameter van deze nieuwe band steeg met 10 mm, waardoor de nieuwe compound meer grip verschaft in zowel lengte- als laterale richting.”

Hypersport-wegband profiteert van technologieën uit motorsport
Dunlop is sinds 2010 exclusief bandenleverancier van de Moto2-klasse. De opgedane kennis uit de motorsport vindt zijn weg naar banden voor de consument, zoals bijvoorbeeld de veelgeprezen SportSmart Hypersport. De nieuwste Moto2-banden bevatten technologieën, zoals het NTEC-drukregelsysteem en de MultiTread-compounds, die zijn opgenomen in de nieuwe generatie Hypersport-wegbanden. Bovendien combineert de uit de racerij afkomstige Heat Control Technology de langere levensduur van de buitenste compound met een warmtegenererende en prestatieverbeterende basislaag voor maximale duurzaamheid en meer grip.

Moto3
Het Moto3-wereldkampioenschap, waaraan Dunlop sinds 2012 als officieel partner is verbonden, kreeg vanaf Jerez een uitgebreidere bandenkeuze. Dunlop introduceert twee nieuwe achterbanden – die een aanzienlijke stap voorwaarts in prestaties markeren - evenals een nieuwe softe compound voor de voorbanden. 

Over Dunlop
Dunlop is één van ’s werelds meest toonaangevende bandenfabrikanten die banden ontwikkelt, produceert en levert voor auto’s, bedrijfswagens en motorfietsen, alsmede voor offroad- en industriële toepassingen. Kijk voor meer informatie over Dunlop op www.dunlop.eu

Dunlop Moto2 band 18 rzij