Valentino Rossi nog twee jaar bij Yamaha

Yamaha Valentino naast motor 1815-3-18. Yamaha maakt bekend dat het contract met de nog altijd op hoog niveau presterende MotoGP-legende en 9-voudig wereldkampioen Valentino Rossi met twee jaar is verlengd.

 

 

Valentino Rossi en Yamaha hebben vandaag een nieuw tweejarig contract getekend. Het betekent dat de 39-jarige Italiaan  ook in 2019 en 2020 in de MotoGP op een Yamaha YZR-M1 mee zal strijden voor de wereldtitel in de koningsklasse van de motorsport.

Yamaha Valentino Rossi 18 rv actie

Voor de 9-voudig wereldkampioen, die zondag aan zijn 13e seizoen bij Yamaha begint tijdens de GP van Qatar en zijn werkgever Yamaha betekent deze nieuwe overeenkomst dat beide partijen nog veel vertrouwen in elkaar hebben. Met name de magistrale overwinning in Assen vorig jaar betekende een belangrijke bijdrage aan de verlenging van de verbintenis. 

Valentino Rossi is met vier wereldtitels de meest succesvolle GP-coureur van Yamaha. The Doctor won 56 GP's, werd 43 keer tweede en stapte 35 keer op de derde trede van het podium in 206 wedstrijden.

Valentino Rossi over het nieuwe contract:
"Toen ik in maart 2016 het contract met Yamaha verlengde heb ik mij afgevraagd of dat misschien het laatste contract voor mij als MotoGP-coureur zou zijn. Op dat moment stelde ik mijzelf de vraag: Zal ik nog twee jaar doorgaan en dan stoppen? Gedurende die afgelopen twee jaar ben ik tot de conclusie gekomen dat racen, MotoGP-coureur zijn en vooral rijden op een M1 mij het fijnste gevoel geeft. Werken met het team van Yamaha is geweldig."

Yamaha Valentino naast motor 18

Valentino is er trots op dat Yamaha zoveel vertrouwen in hem toont. "Daarvoor ben ik zeer dankbaar," zegt de kampioen. "Ik realiseer mij dat ik binnenkort 40 jaar wordt en dat het langzamerhand meer van mij zal vergen om competiteif te blijven. Aan motivatie ontbreekt het in elk geval niet. Ik ga keihard trainen om de komende drie seizoenen voor topprestaties te blijven zorgen."