Aleix Esparagó stopt einde seizoen 2024 met MotoGP

25-5-24. Aleix Espargaró gaat met pensioen na een lange carrière in de MotoGP en acht jaar bij Aprilia Racing.
Aleix-Espargo-24-winnaar.jpg

Espargaró koos zijn thuisrace, in Barcelona, ​​om zijn afscheid van de MotoGP aan het einde van het seizoen aan te kondigen. Hij koos dit circuit omdat hij opgroeide in Granollers, slechts een paar kilometer verwijderd van de paddock, en omdat hij een jaar geleden een van de meest memorabele pagina's uit de geschiedenis van Aprilia Racing schreef met een een-tweetje met Maverick.
Aleix-Espargo-24-teammaat.jpg

De carrière van Aleix is ​​nauw verbonden met Aprilia Racing. Acht seizoenen heeft hij voor het Italiaanse team gereden, wat de mooiste momenten uit de recente geschiedenis markeerde. Hij heeft drie Grand Prix-races gewonnen (Argentinië 2022, Silverstone en Barcelona 2023), een sprintrace (Barcelona 2023) en drie poleposities en tien podiumplaatsen behaald.

Het verhaal eindigt hier echter niet. Er ligt nog een lang seizoen voor ons, te beginnen in Barcelona, ​​waar Aleix en Aprilia Racing altijd uitstekende prestaties hebben geleverd.
Aleix-Espargo-24-team.jpg

ALEIX ESPARGARÓ
“Ik ben blij om mijn pensionering als fulltime coureur aan te kondigen. Het zijn 20 prachtige jaren geweest in deze paddock en ik ben erg blij en trots op wat we samen met Aprilia hebben bereikt. We hebben geschiedenis geschreven en dat zal nooit vergeten worden. Ik heb zoveel plezier gehad en we hebben een ongelooflijke menselijke groep gecreëerd. We hebben een heel mooi weekend voor de boeg, op een circuit dat ik leuk vind en waar ik snel ben, en er zijn nog genoeg races te gaan tot Valencia om competitief te zijn .”
Aleix-Espargo-Barcelona-24-kinderen.jpg

MAVERICK VIÑALES
“Aleix is ​​een geweldige teamgenoot. We hebben vier jaar samen doorgebracht en onvergetelijke momenten beleefd. Samen brengen we Aprilia naar de top, ik heb mooie herinneringen aan Aleix. We hebben nog een jaar voor de boeg om Aprilia samen nog hoger te brengen. ”

MASSIMO RIVOLA
“Bedankt Aleix, want met jou hebben we een ongelooflijk verhaal opgebouwd. Bedankt dat je op moeilijke momenten niet opgaf en dat je een geweldig voorbeeld bent voor ons allemaal. Je hebt op het veld door verdienste de aanvoerdersband gewonnen. Je gaf ons het eerste podium, de eerste pole position, de eerste overwinning hier in Barcelona en de eerste een-tweetje met Maverick. Je geest, met je ups en downs, met je karakter weerspiegelen de energie van dit team en van de hele Noale-fabriek. Ik weet niet wat je in de toekomst gaat doen, maar je blijft altijd een Aprilia-rijder. Vanaf vandaag gaat er een nieuwe pagina open voor de rijdersmarkt en Aprilia Racing zal zeker niet stilzitten. Met onze stijl zorgen wij voor een mooie toekomst voor dit team, dat jullie hebben geholpen om een ​​echt topteam te worden .”