DS TECHEETAH gaat voor derde dubbele titel in Formula E

DS Formula E 21 cockpit29-11-21. DS TECHEETAH heeft de nieuwe editie van de DS E-TENSE FE21 onthuld, die aan de start verschijnt van het achtste WK-seizoen van het ABB FIA Formula E .

 


Tweevoudig kampioen Jean-Eric Vergne (seizoen 4 en 5) en António Félix da Costa (kampioen van seizoen 6) blijven aan als fabriekscoureurs voor DS TECHEETAH. De nieuwe auto werd onthuld voorafgaand aan de eerste officiële tests voor het nieuwe seizoen, van 29 november tot 2 december in Valencia.
DS Formula E 21 rzij

De DS E-TENSE FE21, die in het ABB FIA Formula E wordt ingezet door DS TECHEETAH, heeft voor het achtste seizoen van het wereldkampioenschap een nieuw design gekregen. De auto heeft op donderdag 25 november zijn eerste shakedown gehad op het Alès-circuit in Frankrijk.

De nieuwe zwart-gouden kleurstelling van de raceauto is ontworpen door de DS DESIGN STUDIO PARIS van DS Automobiles, en werd onthuld door de Fransman Jean-Eric Vergne (kampioen bij de coureurs in 2018 en 2019) en de Portugees António Félix da Costa (wereldkampioen in 2020). Beide coureurs komen in het aanstaande seizoen opnieuw uit voor DS TECHEETAH.
Na twee dubbele titels (zowel bij de coureurs als bij de teams) in het ABB FIA Formula E seizoen van 2018-2019 en 2019-2020, hebben DS Automobiles en TECHEETAH hun partnerschap versterkt door de structuur van de organisatie te herzien. Mark Preston wordt Managing Director van TECHEETAH, terwijl Thomas Chevaucher, directeur van DS Performance, de rol van teamleider heeft gekregen.

Thomas Chevaucher, directeur van DS Performance en teamleider van DS TECHEETAH: “De veranderingen in de organisatie hebben geen enkele invloed op ons doel om nog meer titels te winnen. Dankzij de nieuwe structuur van de organisatie, kunnen we ons juist meer dan ooit op de competitie concentreren. Dat is voor DS TECHEETAH en DS Automobiles uiteindelijk het belangrijkste.”
Mark Preston, CEO van TECHEETAH: “Motorsport draait om veel meer dan alleen de technische aspecten. Voor een glorieuze toekomst van TECHEETAH ben ik ervan overtuigd dat ik mij nog meer moet concentreren op de groei van het team en van Formula E in het algemeen.”
DS Formula E 21 lv

Béatrice Foucher, CEO van DS Automobiles: “De betrokkenheid van DS Automobiles in de Formula E vormt een belangrijk deel van onze elektrische strategie, die ertoe zal leiden dat we vanaf 2024 alleen nog 100% elektrische auto’s bouwen. Dankzij de kwaliteiten van de personen achter DS Performance, hebben we al twee dubbele titels kunnen veroveren, in twee opeenvolgende seizoenen. Met de racewagen van de tweede generatie hebben we een recordaantal van negen overwinningen geboekt, iets wat geen andere constructeur heeft geëvenaard. We gebruiken de Formula E als permanent laboratorium, om ervaring en kennis op te doen voor de E-TENSE-modellen voor op de openbare weg. Tevens willen we graag een rol blijven spelen in de ontwikkeling van dit 100% elektrische kampioenschap, om zo het imago van DS Automobiles op elk continent te versterken.”

António Félix da Costa, Formula E kampioen in seizoen 6: “Deze tijd van het jaar is altijd heel spannend! Samen met alle engineers, monteurs en het hele team, hebben we keihard gewerkt om onze kansen op overwinningen verder te vergroten – en om opnieuw beide titels in de wacht te kunnen slepen. De nieuwe kleurstelling van de auto ziet er fantastisch uit en ik kan niet wachten om weer te gaan racen voor het team waarvan ik nu drie jaar deel uitmaak en dat ik beschouw als familie.”
Jean-Eric Vergne, Formula E kampioen in seizoen 4 en 5: “Ik ben opgetogen dat ik weer een nieuw raceseizoen met dit team kan starten. We hebben maandenlang keihard gewerkt en iedereen is extreem gemotiveerd om onze doelen te bereiken, en nog meer successen te bereiken dan we tot nu toe hebben gedaan. Ik kijk uit naar spannende races, en we doen er alles aan om van het nieuwe seizoen in de Formula E het meest succesvolle van allemaal te maken!”
DS Formula E 21 cockpit

Na de lancering van de nieuwe auto, reist DS TECHEETAH af naar Valencia (Spanje), om van 29 november tot 2 december deel te nemen aan de officiële tests voorafgaand aan het nieuwe raceseizoen. Daarna worden de auto’s naar Diriyah (Saoedi-Arabië) verscheept, waar op 28 januari 2022 de eerste race van het achtste seizoen zal plaatsvinden.
Resultaten sinds het debuut van DS Automobiles (in seizoen twee):
73 races
4 titels
14 overwinningen
37 podiums
17 pole positions
12 snelste ronden
57 superpoles

OVER DS TECHEETAH
DS TECHEETAH Formula E is een Chinees raceteam dat uitkomt in de volledig elektrische raceserie ABB FIA Formula E. Het team is eigendom van SECA (Sjanghai) Limited. In het seizoen 2018/2019, het eerste jaar van het partnerschap met DS Automobiles, won DS TECHEETAH zowel de titel bij de coureurs (met Jean-Eric Vergne) als het kampioenschap bij de constructeurs.
In 2019/2020 won DS TECHEETAH voor de tweede keer de dubbele titel. In dit seizoen werd António Félix da Costa als kampioen gekroond.
TECHEETAH heeft een recordaantal opeenvolgende kampioenschappen bij de coureurs, met Jean-Eric Vergne en António Félix da Costa die de titel in 2018, 2019 en 2020 wonnen.

OVER CHINA MEDIA CAPITAL (CMC)
China Media Capital (‘CMC’), opgericht door voorzitter Ruigang Li, is een van de meest vooraanstaande partijen op het gebied van investeringen in de media- en entertainmentwereld. CMC heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de carrière van vele kampioenen en vooraanstaande leiders in de media- en entertainmentsector, internet en mobiele telefonie en lifestyle, zoals film, televisie, muziek, sport, marktgerichte entertainment, financiële media, financiële dataservice, online-video, smart tv, commercials, sociale netwerken, games, online-studies, e-commerce, O2O, etc. 

OVER SECA
Met het hoofdkantoor in Sjanghai, is SECA als toonaangevend Chinees sportmarketing en -managementbedrijf gespecialiseerd in de representatie van sporttalenten, event management en content/IP development. Investeerders in het bedrijf zijn China Media Capital (CMC) Holdings en Yao Ming, lid van de NBA Hall of Fame.