DS TECHEETAH begint Formule E-seizoen met auto van 2020

DS TECHEETAH FE 21 Julius lzij25-2-21. DS en partner TECHEETAH maken zich op voor de start van het nieuwe Formula E-seizoen.

 

De eerste twee races worden op 26 en 27 februari aanstaande gehouden in Diriyah, Saudi Arabië. Regerend kampioen DS TECHEETAH is gretig om zijn rijders- én constructeurstitel te verdedigen in de elektrische raceklasse die een nieuwe status heeft verkregen. Met ingang van dit seizoen gaat de raceklasse door het leven als ABB FIA Formula E World Championship.
DS TECHEETAH FE 21 Julius lzij

Vanwege de huidige omstandigheden met betrekking tot de coronapandemie zagen de voorbereidingen er dit jaar wat anders uit. Het team creëerde nieuwe routines zodat alle teamleden zo veilig mogelijk konden werken, teneinde DS TECHEETAH optimaal voor te bereiden op het wereldkampioenschap. DS TECHEETAH heeft er wel voor gekozen om door te rijden met de DS E‑TENSE FE20 raceauto van vorig seizoen, weliswaar met nieuwe software. Zijn opvolger maakt later dit seizoen zijn opwachting.

DS Performance en de twee DS TECHEETAH-coureurs zijn druk bezig geweest met verschillende testsessies, om er zeker van te zijn dat zowel de DS E-TENSE FE20 als diens opvolger optimaal zijn klaargestoomd voor de vele uitdagingen.
Mark Preston, Team Principal of DS TECHEETAH: “Het afgelopen jaar was een grote test voor ieders vasthoudendheid en aanpassingsvermogen. Dat was voor ons niet anders. Het was zwaar voor iedereen in het team en ik ben zeer onder de indruk van hoe iedereen de uitdaging is aangegaan. Een team runnen onder deze omstandigheden is niet makkelijk. Als we al dachten dat we een hecht team waren, was dat nog niets vergeleken met nu. Uitdagingen maken een team sterker en dat hebben we echt gemerkt. Seizoen zeven ligt nu voor ons, het eerste wereldkampioenschap voor de Formula E. We kijken ernaar uit om een wereldtitel op onze naam te zetten.“

Xavier Mestelan, Director of DS TECHEETAH: “Na de geweldige dubbele titel is het doel voor 2021 duidelijk: opnieuw vechten voor de hoogste plaats op het podium. We moeten wel realistisch blijven. De concurrentie van de negen andere constructeurs zal heviger zijn dan ooit. In tegenstelling tot onze concurrenten zullen wij het seizoen beginnen met de auto van vorig jaar. Die staat garant voor prestaties en betrouwbaarheid en zorgt ervoor dat we vol vertrouwen aan het seizoen kunnen beginnen. Later zullen we de nieuwe aandrijflijn inzetten, waarnaar onze coureurs enorm uitkijken. Het circuit van Diriyah heeft een geweldige lay-out, met een combinatie van snelle en bochtige sectoren. Het is een uitdagend circuit voor zowel de afstelling als het rijden. Een goede start in Saudi-Arabië zou erg helpen bij ons doel om de titel te behouden!“