Andrea Dovizioso wordt autocoureur in de DTM

Andrea Dovizioso DTM 19 band10-5-19. MotoGP-coureur Andrea Dovizioso ruilt zijn Ducati racemotor in voor een Audi RS 5 DTM. De vice-wereldkampioen van 2017 gaat zijn geluk beproeven als autocoureur.

 

Andrea Dovizioso keert op 8 en 9 juni zijn Ducati Desmosedici GP-motor de rug toe om kennis te maken met de DTM. De 33-jarige Italiaanse GP-coureur komt tijdens het DTM-weekend op Misanbo in actie met een Audi RS 5 DTM.
Andrea Dovizioso DTM 19 rv
Audi-Motorsportchef Dieter Gass is bijzonder verheugd met de komst van Andrea naar zijn team. Hij weet: "MotoGP-coureurs zijn in Italië ware helden. Andrea komt uit de buurt van Misano en heeft op het circuit al eens een GP-wedstrijd gewonnen. Zijn optreden als autocoureur zal ongetwijfeld veel fans naar het cicruit trekken."
Andrea Dovizioso DTM 19 stuur
Andrea Dovizioso ziet zijn optreden als DTM-coureur met heel veel plezier tegemoet. "Ik hou van auto's en ben in de gelukkige omstandigheid dat ik met een Audi in de DTM mag racen. Het is moeilijk om dat in het MotoGP-seizoen te doen, omdat autoracen een totaal andere discipline is. Desondanks verheug ik mij er heel erg op."
Andrea Dovizioso DTM 19 lzij
De motorcoureur heeft op een simulator eerst ervaring opgedaan met de DTM-Audi op Misano. Daarna heeft hij een paar rondjes met de racewagen gereden om het echte gevoel te krijgen. Op 22 en 23 mei mag de Ducati-coureur voluit testen met de Audi RS 5 DTM.
Andrea Dovizioso DTM 19 band