Toyota GAZOO Racing wint als eerste met Hypercar WEC-race

Toyota GAZOO Racing Spa 2 5 21 la3-5-21. De Toyota GR010 HYBRID met nummer 8 heeft als eerste Hypercar ooit een WEC-race gewonnen, namelijk de 6 uur van Spa-Francorchamps die afgelopen zaterdag werd verreden.

 

Door deze zege is Toyota GAZOO Racing met een historische overwinning aan het nieuwe Hypercar-tijdperk van het FIA World Endurance Championship (WEC) begonnen. De Toyota GR010 HYBRID van coureurs Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley finishte na 162 ronden in een wedstrijd vol incidenten op de eerste plaats, na een spannend gevecht met de Alpine met startnummer 36 en de Toyota GR010 HYBRID met startnummer 7 van de huidige wereldkampioenen Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López, die uiteindelijk als derde finishte.
Toyota GAZOO Racing Spa 2 5 21 rzij

Vijfde keer op rij
Het is voor de vijfde keer op rij dat Toyota GAZOO Racing de 6 uur van Spa-Francorchamps wint. De voorsprong op de nummer twee bedraagt 1:07.196 seconden. Met de overwinning in België is Toyota’s racedivisie met succes begonnen aan zijn uitdaging om drie keer op rij wereldkampioen WEC te worden; Toyota GAZOO Racing wist eerder de seizoenen 2018/2019 en 2019/2020 te winnen.
Toyota GAZOO Racing Spa 2 5 21 podium

Continu blijven verbeteren
Akio Toyoda, President Toyota Motor Company: “De Hypercar-klasse is nieuw voor het World Endurance Championship en de reden waarom we een compleet nieuwe raceauto ontwikkeld hebben, de Toyota GR010 HYBRID. Tijdens deze eerste race wist niemand wat er precies zou gebeuren. Ik wil dan ook onze zes coureurs en alle andere teamleden enorm bedanken voor het verhogen van al onze verwachtingen met betrekking tot de snelheid en de power van de GR010 HYBRID. Aan de andere kant moeten we ons gedurende het raceseizoen continu blijven verbeteren, op weg naar het hoogtepunt van het kampioenschap, de 24 uur van Le Mans.
Toyota GAZOO Racing Spa 2 5 21 neus

Volgende maand wordt het WEC-seizoen hervat met de 8 uur van Portimão, Portugal, op zondag 13 juni.
Toyota GAZOO Racing Spa 2 5 21 la