BMW M Motorsport en LEGO presenteren nieuwe set racewagens

5-3-24. Met de start van een nieuw seizoen in de autosport heeft de samenwerking tussen BMW M Motorsport en speelgoedmaker LEGO® een nieuwe Speed ​​Champions-set opgeleverd die voorbestemd is om tot de verbeelding te spreken.
BMW-M-Motorsport-LEGO-Hybrid-V8-M4-GT3-lv-2x.jpg

De nieuwe aanwinst zal de opwinding onder jongere motorsportfans vanaf negen jaar vergroten, en een authentieke bouw- en speelervaring bieden voor meer volwassen verzamelaars. Met in totaal 676 onderdelen stelt deze gedetailleerde set bouwers in staat om niet één maar twee huidige wedstrijdracewagens van BMW M Motorsport na te bouwen: de BMW M Hybrid V8 en de BMW M4 GT3. Deze twee racers zullen de voortrekkers zijn van BMW M Motorsport tijdens evenementen zoals de 24 uur van Le Mans op 15 en 16 juni 2024.
BMW-M-Motorsport-LEGO-M4-GT3-lv.jpg

De nieuwe miniatuurleden van de Speed ​​Champions-serie vallen op als zorgvuldig geconstrueerde replica's van de originele auto's. Authentieke designkenmerken zijn onder meer de karakteristieke BMW M Motorsport lak, prominente diffusorelementen, visueel opvallende uitlaatpijpen en opvallende spoilers, evenals een interieur dat met veel aandacht voor detail is vervaardigd. Bovendien kunnen de daken van de twee miniaturen worden verwijderd, zodat de coureurfiguren die als onderdeel van de set worden meegeleverd, in hun respectievelijke cockpits kunnen worden geplaatst. Het toneel is klaar voor spannende wiel-aan-wiel-races in kinderkamers over de hele wereld.
BMW-M-Motorsport-LEGO-M-Hybrid-V8-lv.jpg

Gedetailleerde replica's voor racefans van jong en oud.
Gedreven door de visie om iconische raceauto's te reproduceren met LEGO® - stenen, tovert de LEGO® Speed ​​Champions-serie al bijna tien jaar een glimlach op de gezichten van autofans en verzamelaars van alle leeftijden . De nieuwe modellenset die de BMW M Hybrid V8 en BMW M4 GT3 samenbrengt, past in deze traditie en stelt extra doelgroepen in staat de allure van de autosport en de technische expertise van BMW M te ervaren.
BMW-M-Motorsport-LEGO-M4-GT3-lzij.jpg
BMW-M-Motorsport-LEGO-M-Hybrid-V8-lzij.jpg

De nieuwste toevoeging aan de LEGO® Speed ​​Champions-serie zal de racepassie van de bouwers aanwakkeren terwijl ze bezig zijn met het bouwen van de auto's. Eenmaal klaar, zullen deze twee uitzonderlijk verleidelijke modellen zowel de vitrines als de startgrids voor spannende slaapkamerraces verrijken. De BMW M Hybrid V8 / BMW M4 GT3 set gaat op 4 maart 2024 in de verkoop voor een adviesprijs van € 49,99. Hij kan worden gekocht bij BMW-dealers in de Europese Unie, Groot-Brittannië en bij de BMW online shop https://lifestyle.bmw.com/nl/nl/home/ en bij LEGO® https://www.lego.com/nl-nl.
BMW-M-Motorsport-LEGO-Hybrid-V8-M4-GT3-doos.jpg

BMW M Motorsport: terug op het grote podium.
BMW M Motorsport viert een langverwachte comeback in de internationale prototyperacerij met de BMW M Hybrid V8. De geëlektrificeerde V8-racer heeft vorig seizoen zijn eerste krachttest doorstaan ​​in de prestigieuze GTP-categorie van de IMSA-serie, en dit jaar zal hij ook deelnemen aan het FIA World Endurance Championship (FIA WEC). Precies 25 jaar nadat de BMW V12 LMR de algemene overwinning op Le Mans claimde, opent de lancering van de BMW M Hybrid V8 tijdens de legendarische uithoudingsklassieker een nieuw hoofdstuk in de prototype-racegeschiedenis van het BMW-merk.
BMW-M-Motorsport-LEGO-Hybrid-V8-M4-GT3-ra-2x.jpg

BMW M Team WRT neemt het komende seizoen ook deel aan de FIA ​​WEC-races met de BMW M4 GT3. Dit betekent dat BMW M Motorsport ook in een andere klasse vertegenwoordigd zal zijn tijdens de 24 uur van Le Mans: terwijl de twee BMW M Hybrid V8-auto’s de strijd zullen aangaan in de hypercar-categorie op Le Mans, zullen een paar BMW M4 GT3-racers zich opstellen in de LMGT3-klasse.