Ford Mustang GT3 in nieuwe docuserie Rolex 24 in Daytona

17-12-23. Ford Mustang GT3 bereidt zich voor op de Rolex 24 in Daytona in de nieuwe docuserie ‘Mustang Endurance’.
https://www.youtube.com/watch?v=l76WBXpSXiw
Ford-Mustang-GT3-Rolex-24-Daytona-Endurance-23-lv-actie.jpg

Terwijl Ford Performance zich voorbereidt op een van de meest uitdagende jaren in de geschiedenis, bereidt het Mustang GT3-team zich voor op de eerste grote race van 2024: de Rolex 24 in Daytona. In aanloop naar de race hebben onze camera’s volledige toegang gekregen om elk testelement vast te leggen, met een boeiende documentaireserie ‘Mustang Endurance’ tot resultaat.
Ford-Mustang-GT3-Rolex-24-Daytona-Endurance-23-lv.jpg

Van de regen in Sebring tot de hitte van Barcelona en van Noord-Engeland tot het zuiden van de Verenigde Staten: het GT3-team heeft het allemaal meegemaakt terwijl ze zich voorbereidden om de nieuwe Mustang GT3 klaar te maken voor zijn debuut op 27 en 28 januari 2024 op de iconische 24-uurs race van Daytona.
Ford-Mustang-GT3-Rolex-24-Daytona-Endurance-23-lzij.jpg

In deze vijfdelige serie die vanaf vandaag te bekijken is, ontmoeten we een aantal belangrijke spelers zoals Global Sports Car Manager, Kevin Groot en Multimatic Motorsports-baas Larry Holt. Ook komen de coureurs aan bod wiens taak het is om de Mustang GT3 naar de top te rijden en de ingenieurs, ontwerpers, motorfabrikanten en technici die dit moeten faciliteren. Als onderdeel hiervan legt Ford deze reis vast, net zoals een hardloper zich zou voorbereiden op een marathon - waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van het lichaam (chassis en aerodynamica), het hart (de motor) en de geest (de mensen die het allemaal laten gebeuren). Tot slot zal de vijfde en tevens laatste aflevering de marathon – de Rolex 24 in Daytona in beeld brengen.
Ford-Mustang-GT3-Rolex-24-Daytona-Endurance-23-pitstop.jpg

Uiteraard verloopt het niet allemaal vlekkeloos en zijn er gedurende het project een aantal moeilijke momenten. Deze documentaire brengt alle hoogte- en dieptepunten van de ontwikkeling van deze legendarische raceauto in kaart.
Ford-Mustang-GT3-Rolex-24-Daytona-Endurance-23-ra.jpg

Mark Rushbrook, directeur Ford Performance Motorsports “We racen om vele redenen, vooral om belangrijke races en kampioenschappen te winnen en om de merkwaarde terug te brengen naar ons bedrijf. Dit is het 60-jarig jubileum van de Mustang in 2024, en ik kan geen betere manier bedenken om dit wereldwijde prestatie-icoon te vieren dan door hem op de proef te stellen in de zwaarste omstandigheden. Ik ben trots op het ongelooflijke team dat dit mogelijk heeft gemaakt en deze documentaire viert hun toewijding en harde werk om ons in januari op de grid te krijgen.”