René Lammers van kartkampioen naar Spaans F4-kampioenschap

13-12-23. René Lammers stapt in de voetsporen van vader Jan. Na een zeer succesvolle carrière en diverse titels in het karten gaat hij nu verder als autocoureur in een Formule-4.
Rene-Lammers-MP-Motorsport-23-Tatuus-F4-rv.jpg

René Lammers is met MP Motorsport tot overeenstemming gekomen om samen de toekomst in te gaan. De 15-jarige Zandvoorter gaat in 2024 deelnemen aan het Spaanse F4-kampioenschap en bereidt zich daar deze winter op voor in de Formula Winter Series, het winterkampioenschap dat een partnership is aangegaan met het Spaanse F4-kampioenschap.
Inmiddels zijn de voorbereidende tests volop onderweg. De eerste resultaten van afgelopen week zagen er goed uit: tijdens tests op de circuits van Paul Ricard, Motorland Aragon en Barcelona reed Lammers met de top mee en was hij de snelste rookie.
Rene-Lammers-MP-Motorsport-23-portret.jpg

De onderhandelingen met MP Motorsport waren al onderweg toen deze werden doorkruist door belangstelling van Ferrari. In overleg met MP Motorsport werd beslist dat dit een kans was om serieus te nemen. De Ferrari Driver Academy organiseerde twee Scouting Camps waarvan de laatste de World Finals waren. Lammers won deze competitie, maar tot een meerjarige overeenkomst kwam het niet. Voorlopig geeft hij er de voorkeur aan om zo lang mogelijk onafhankelijk blijven.
MP Motorsport kan Lammers naar de drempel van de Formule 1 begeleiden, maar voor nu is Formule 4 de stap die de jonge Zandvoorter eerst moet overbruggen. Henk de Jong, eigenaar van MP Motorsport, is vanaf dag 1 supporter van Lammers.
Rene-Lammers-MP-Motorsport-23-Tatuus-F4-lzij.jpg
“De samenwerking met MP Motorsport was altijd ons plan A”, aldus Lammers. “MP heeft een prachtige staat van dienst en strijdt altijd mee voor het podium in alle formuleklassen. Ik kijk er dus naar uit om met MP Motorsport mijn debuut te maken in de autosport. Het Spaans Formule 4-kampioenschap is een competitieve klasse, die een mooie opstap is naar de volgende treden op de formuleladder. Het is voor mij belangrijk om te weten dat MP in al deze klassen – het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA), de Formule 3 en de Formule 2 – net zo sterk aanwezig is. Bovendien is het fijn om als Nederlander samen te werken met een Nederlands team.”
Rene-Lammers-MP-Motorsport-23-Tatuus-F4-neus.jpg
“We zijn er trots op dat we René zijn eerste wedstrijdkilometers in de autosport mogen geven”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “René is een reusachtig talent gebleken in de kartsport, met een prijzenkast waar je je petje voor afneemt. Tijdens de eerste tests bleek meteen al dat hij die snelheid moeiteloos weet mee te nemen naar de formuleauto’s. Met onze ervaring als winnaars in de Formule 4 hopen we bij te dragen aan de basis van René als autocoureur die hoge ogen kan gooien in de vervolgklassen op weg naar de Formule 1.”
Rene-Lammers-MP-Motorsport-23-helm.jpg
Lammers promoveert naar de Formule 4 na een uiterst succesvolle kartcarrière. In de Mini’s won de tiener de WSK Euro Series, de Andrea Margutti Trophy, de Trofeo d’Estate en de Trofeo d’Autunno van 2020. Een jaar later sleepte hij op datzelfde niveau de WSK Super Master Series en WSK Champions Cup in de wacht. In de X30 Juniors herhaalde hij bovendien zijn overwinning in de Andrea Margutti Trophy, in zijn allereerste race op Junior-niveau. In 2022 werd Lammers in de OKJ vervolgens vijfde in het FIA-wereldkampioenschap. Dit jaar stootte de jonge Zandvoorter meteen door naar de OK-karts, om daarin FIA European Champion, FIA Vice World Champion en FIA Rookie of the Year te worden.
Rene-Lammers-MP-Motorsport-23-overall.jpg