Natuurhuisje.nl en Waarneming.nl roepen op observaties te delen

12-3-22. Natuurhuisje.nl en Waarneming.nl slaan de handen ineen. De organisaties hebben elkaar gevonden in het gezamenlijk enthousiasme om mensen dichterbij de natuur te brengen en vullen elkaar op het gebied van natuurbeleving perfect aan.
natuurhuisje-nl-22-bos.jpg

Natuurhuisje.nl (https://www.natuurhuisje.nl/) doet dit door mensen midden in de natuur te brengen en Waarneming.nl door te helpen kijken, identificeren en delen. Samen willen de organisaties nog meer betekenen voor de natuur.

Verken de omgeving
Waarneming.nl (https://waarneming.nl/) is het grootste natuurplatform van Nederland met meer dan 188.000 gebruikers en bijna 13 miljoen waarnemingen per jaar. Via Waarneming.nl kan iedereen gemakkelijk natuurwaarnemingen opslaan, delen en nog veel meer. Dylan Verheul, Managing Director bij Waarneming.nl, vertelt: “Natuurhuisje.nl en Waarneming.nl vullen elkaar perfect aan. Via Waarneming.nl verken je namelijk de omgeving en lever je een bijdrage aan kennis over de biodiversiteit. Samen kunnen we onze krachten bundelen om nog meer mensen dichterbij de natuur te brengen”.

Nog meer natuurinspiratie
Door de samenwerking worden gasten van Natuurhuisje.nl binnenkort verrast met nog meer natuurinspiratie voorafgaand aan het verblijf. Hoe cool is het te weten dat er een paar uur voor aankomst een wild zwijn vlak naast het huisje stond of dat er een bijzondere uil in de omgeving is gezien? Het maakt de natuurbeleving nog completer. Dick Vulto, CEO van Natuurhuisje.nl, zegt: “Natuurhuisje.nl is het platform waar je unieke verblijven op een heerlijk rustige plek omringd door natuur vindt. Waarneming.nl past perfect bij de waarden van Natuurhuisje.nl en daarom vinden wij deze samenwerking ontzettend waardevol. Als partner van Waarneming.nl dragen we bij aan de natuur en kunnen we hun database gebruiken om de natuurbeleving bij Natuurhuisje.nl te versterken. En bovendien: hoe meer je van de natuur weet, hoe liever je deze wil behouden”.

Waarnemingen helpen de natuur
Doordat er steeds meer informatie in de database komt geeft dit meer inzicht in verspreiding, migratiepatronen en sterfte van bepaalde soorten. Dit is cruciaal voor wetenschappelijk onderzoek. Waarneming.nl werkt samen met andere natuurorganisaties om kwetsbare soorten te beschermen.

Samen sterker
Natuurhuisje.nl steunt platform Waarneming.nl met financiële middelen zodat zij het platform nog gebruiksvriendelijker kunnen maken waardoor nog meer mensen observaties kunnen doorgeven. Samen willen de organisaties nog meer bijdragen aan initiatieven die zich ook inzetten voor de planeet om samen bij te dragen aan een mooiere natuur.

Over Waarneming.nl
Waarneming.nl is het grootste natuurplatform van Nederland met meer dan 188.000 gebruikers en bijna 13 miljoen waarnemingen per jaar. En niet alleen in Nederland, maar ook in België. Via de website is het gemakkelijk om natuurwaarnemingen op te slaan, te delen en nog veel meer. Meer informatie is te vinden op Waarneming.nl en via de app ObsIdentify (https://waarneming.nl/apps/obsidentify/).