Fender Lexus LC Stratocaster limited edition gitaar

Fender Lexus LC Stratocaster21 liggend22-10-21. Limited Edition van een legendarische gitaar met een unieke tint Structural Blue van de Lexus LC als eyecatcher plus accenten van koolstofvezel en aluminium.



De Fender Stratocaster is een legendarische gitaar. Dankzij een unieke kleurstelling in Structural Blue en accenten van koolstofvezel en geborsteld aluminium geldt dat in de overtreffende trap voor de Fender® Lexus LC Stratocaster. Deze bijzondere gitaar wordt onder leiding van Fender Principal Master Builder Ron Thorn in een oplage van 100 exemplaren gebouwd door de specialisten van de legendarische Fender Custom Shop.
Fender Lexus LC Stratocaster21 rechtop

De Fender Stratocaster dankt zijn legendarische status om te beginnen aan zijn perfecte (geluids)kwaliteit. Dat leverde een indrukwekkende lijst van gebruikers op. Daarop staan beroemde namen als Jimi Hendrix, Eric Clapton, Bruce Springsteen, David Gilmour (Pink Floyd) George Harrison (Beatles) en Nile Rodgers.
Fender Lexus LC Stratocaster21 koffer

Structural Blue: de Fender Lexus LC Stratocaster
De Stratocaster, die de naam van de Lexus LC draagt, is ontwikkeld door de beroemde Fender Custom Shop. Vakmensen die bij Lexus als Takumi zouden worden aangeduid, werken hier aan het realiseren van de meest individuele wensen van muzikanten. De samenwerking met Lexus leidde tot een heel bijzondere gitaar. Dat begint met de kleurstelling. De in een oplage van 100 exemplaren beschikbare Fender Lexus LC Stratocaster is namelijk uitgevoerd in Structural Blue, een kleur die ook (gelimiteerd) beschikbaar is voor de Lexus LC 500(h) Coupé en LC 500 Convertible. Deze tint is uniek doordat er géén blauwe pigmenten in zijn verwerkt. De gitaar lijkt blauw door de interferentie van licht.
Vandaar de naam ‘Structural Blue’.
Fender Lexus LC Stratocaster21 liggend

Meer Lexus details
De Lexus signatuur komt ook op andere punten duidelijk naar voren. De hals van de gitaar is bijvoorbeeld gemaakt van prachtig 3A flame esdoornhout met een hoogglans afwerking. De kop van de hals is uitgevoerd in Structural Blue. Het Fender Logo in chroom vormt daarbij een fraai contrast. Het ‘fingerboard’ met 12-inch radius is gemaakt van Richlite, een composietmateriaal dat Fender voor het eerst toepast. Dit materiaal heeft uitstekende akoestische eigenschappen en is zeer duurzaam. Mooi detail: de witte Luminlay-elementen lichten in donkere zalen felblauw op.
Fender Lexus LC Stratocaster21 achter

De Lexus look: carbon en geborsteld aluminium
De link met de modellen van Lexus komt ook tot uiting het gebruik van koolstofvezel. De slagplaat is van dit materiaal gemaakt en daarbij springen de specifieke schroeven ook in het oog. De Master Volume- en de Master Tone-knop zijn beide uitgevoerd in geborsteld aluminium. Daarmee sluiten ze aan bij de uitstraling van de bedieningsknoppen van het Mark Levinson sound system van de Lexus LC. Zelfs de gitaarkoffer heeft de Lexus look. Zo is hij bekleed met vinyl in carbon-design en aan de binnenkant is het Lexus logo geborduurd.