Volvo en 3.1 Phillip Lim creëren weekendtas die niet te koop is

Volvo Phillip Lim weekendtas 21 tas11-10-21. Volvo Cars en modemerk 3.1 Phillip Lim hebben een duurzame weekendtas gemaakt van materialen die ook bij de productie van Volvo auto's worden gebruikt. 

 

 

Volvo Cars en modemerk 3.1 Phillip Lim – die hun visie delen op het gebied van duurzaamheid en het gebruik van gerecyclede en biologische materialen – hebben de handen ineengeslagen voor de creatie van een nieuwe, luxe weekendtas gemaakt van de interieurmaterialen van Volvo.
Het wereldberoemde 3.1 Phillip Lim staat erom bekend de grenzen te verleggen bij het zoeken naar alternatieve materialen, wat een revolutie teweegbrengt in de moderne mode-industrie. Zo ontwierp het modemerk een CO2-neutrale jurk van algen en modestukken van hoogwaardige, gerecyclede materialen.
Volvo Phillip Lim weekendtas 21 tas

De weekendtas* is gemaakt van een nieuw duurzaam materiaal – Nordico – dat in toekomstige Volvo-interieurs wordt toegepast. De samenwerking tussen 3.1 Phillip Lim en Volvo volgt na de aankondiging dat, vanaf de introductie van de nieuwe Volvo C40 Recharge, alle volledig elektrische modellen van Volvo geheel vrij zullen zijn van leder. De creatie van deze weekendtas weerspiegelt dan ook de ambitie van Volvo om actief hoogwaardige en duurzame bronnen te vinden voor allerlei materialen die in de auto-industrie worden gebruikt.

Nordico is een nieuw, hoogwaardig en innovatief materiaal dat ontwikkeld is door Volvo en debuteert in de volgend generatie volledig elektrische auto’s van het merk. Het materiaal bestaat uit textiel dat gemaakt is van gerecycled materiaal zoals PET-flessen, biomateriaal uit duurzame bossen in Zweden en Finland en gerecycled kurk uit de wijnindustrie. Daarmee zet Nordico een nieuwe standaard voor het premium interieurontwerp van de toekomst.

De weekendtas is geïnspireerd op de essentie van Scandinavisch design en biedt een discrete opbergruimte, een dubbele riem en een speciaal, kenmerkend zakje. De milieubewuste tas is ook geïnspireerd op ‘luxtainability’, geïdentificeerd in ‘The rise of conscious design’: een rapport van Volvo Cars en toonaangevend trendvoorspellingsbedrijf The Future Laboratory om de materialen van morgen te onderzoeken. De opkomende trend ten aanzien van luxe wordt gedreven door het verlangen van de designwereld naar duurzame materialen, zonder concessies te doen aan kwaliteit.
Volvo Phillip Lim weekendtas 21vrouw

Phillip Lim, medeoprichter en creatief directeur van 3.1 Phillip Lim: “Duurzaamheid is vanaf het begin een onderdeel geweest van het 3.1-merk; werken aan een duurzaam evenwicht in alles wat we doen. Ons motto is om minder te maken en meer te betekenen. Het contact met Volvo over dit duurzaamheidsproject was een onmiddellijke afstemming van waarden. Ik heb sterk het gevoel dat we in onze collectieve, huidige gemoedstoestand de vrijheid hebben om duurzame oplossingen te vinden met nieuwe materialen, terwijl we toch in staat zijn om een hoogwaardig design te bereiken, wat de ultieme luxe is.”

Robin Page, Head of Design bij Volvo Cars, gaat verder: “We hebben een visie over waar we in de toekomst heen willen. De eerste stap is ervoor te zorgen dat we duurzame, natuurlijke en gerecyclede materialen gebruiken. De samenwerking met 3.1 Phillip Lim voor de creatie van een tas die geïnspireerd is op de materialen van morgen, verstevigt onze gezamenlijke ambitie om de bredere ontwerpindustrie uit te dagen en te heroverwegen welke materialen we gebruiken. Of het nu gaat om catwalk-collecties of het interieur van auto’s, we hebben een gedeelde verantwoordelijkheid om duurzame alternatieven te vinden.”

* De exclusieve weekendtas wordt in een beperkte oplage gemaakt en is niet te koop.

Bekijk HIER de volledige versie van ‘The rise of conscious design: a report about tomorrow’s materials’.