Nawaka 2022 trekt 4.500 scouts naar Zeewolde

3-8-22. Van 8 tot 17 augustus wordt op Scoutinglandgoed Zeewolde het nationaal waterkamp (Nawaka) georganiseerd.
Nawaka-22-Nuldernauw.jpg

Vijfenveertighonderd scouts in de leeftijd van 7-18 jaar oud ondernemen 10 dagen lang uitdagende activiteiten in en rondom het water van het Nuldernauw. Nawaka is onderdeel van Scouting Nederland en wordt georganiseerd door zo'n 700 vrijwilligers. De opening van het waterkamp is op dinsdag 9 augustus van 14.00 uur tot 15.00 uur op het Raadhuisplein in Zeewolde.
Nawaka-22-steiger.jpg

Van 13.00 uur tot 14.00 uur zal er een voorprogramma zijn op het Raadhuisplein wanneer alle 4.500 deelnemers binnendruppelen. Om 14.00 uur start de feestelijke opening. We bouwen het feestje rustig op met muziek en tellen vervolgens samen af tot het échte openingsmoment van Nawaka 2022, die verzorgd zal worden door burgemeester Gerrit Jan Gorter. Ook Chief scout Freek Vonk zal de aanwezige scouts toespreken via een videoboodschap. Tot slot wordt er een feestje gebouwd met ScoutingDJ Jeroen.
Nawaka--22-zeilen.jpg

De 4.500 scouts zullen tijdens de opening een t-shirt in de kleur van hun subkamp dragen. Het Nawakaterrein op Scoutinglandgoed Zeewolde is ingedeeld in acht subkampen. Elke leeftijdscategorie van de kinderen heeft een eigen subkamp en een eigen kleur. Al die verschillende kleuren t-shirts geeft natuurlijk een feestelijk beeld. De subkampen staan in het thema van de wereldwonderen. De deelnemers maken een reis langs Taj Mahal, Eiffeltoren, Akropolis, Vrijheidsbeeld, Colosseum, Grote Muur, Piramide en Angkor Wat.

Tijdens de opening van Nawaka 2022 is het Raadhuisplein afgesloten voor lokale of toeristische bezoekers. Het gemeentehuis blijft wel bereikbaar.