Mauritshuis Murals onthult tweede muurschildering

24-7-22. Julien de Casabianca maakt kunstwerk in Wijk Bouwlust en Vrederust. Onthulling van de 2e muur binnen het project Mauritshuis Murals op 29 juli.
Mauritshuis-Peter-Paul-Rubens-Oude_vrouw_jongen_kaarsen.jpg

Het Mauritshuis bestaat 200 jaar. Het Haagse museum viert dit onder andere door het bijzondere project: De Mauritshuis Murals (https://www.mauritshuis.nl/murals/): vijf muurschilderingen in verschillende wijken van Den Haag. Street artists uit binnen – en buitenland laten zich inspireren door de collectie van het museum en vertalen deze naar een nieuw kunstwerk. Niet alleen bekende namen uit de Street Art wereld, maar ook aanstormend talent. Op deze manier maakt Den Haag op een heel nieuwe manier kennis met de collectie van het Mauritshuis. Het museum werkt voor dit project samen met The Hague Street Art (THSA). De eerste muur door het Nederlandse duo Collin van der Sluis & Super A werd in mei 2022 onthuld in de wijk Morgenstond.

De tweede muur
Street Art kunstenaar Julien de Casabianca uit Parijs neemt de tweede muur voor zijn rekening. Zijn muurschildering van 75m2 wordt onthuld op vrijdag 29 juli om 16:00 uur.
Mauritshuis-22-Gevel-Vrederustlaan.jpg

Julien heeft zich laten inspireren door het schilderij Oude vrouw en jongen met kaarsen (1616-1617) van Peter Paul Rubens. Op het schilderij staart een oude vrouw voor zich uit en tempert met haar hand het kaarslicht, terwijl de jongen achter haar zijn kaars bijhoudt om hem aan te steken. Rubens liet zich inspireren door Caravaggio en zijn de spannende lichteffecten. Julien over zijn keuze en ontwerp: ''De schoonheid van oude mensen wordt bijna nooit afgebeeld in straatkunst, ook niet in de openbare ruimte, in welke vorm dan ook. Dit kunstwerk kan een eerbetoon zijn aan de universele waarden van familie.''