De allermooiste kastelen van Nederland nieuw boek van de ANWB

10-6-22. Oude kastelen met indrukwekkende burchten, torens en dikke muren die de geschiedenis van de streek tot leven brengen, zijn vanaf vandaag te vinden in het nieuwe ANWB-boek ‘De allermooiste kastelen van Nederland’.
ANWB-boek-22-Allermooiste-Kastelen.jpg

In het boek staan de 50 mooiste kastelen verspreid door het land, zorgvuldig geselecteerd door 30.000 ANWB-leden en een vakkundige jury. Nederland telt ruim 550 kastelen, van de glooiende bossen van de Veluwezoom en de oevers langs de rivieren tot het vlakke Groningse platteland en het Limburgse heuvellandschap. Door heel Nederland vind je deze eeuwenoude kastelen. Het boek ‘De allermooiste kastelen van Nederland’ staat vol met historische achtergronden, spannende verhalen over veldslagen en belegeringen, logeerpartijen van keizers en koningen en natuurlijk beroemde en flamboyante bewoners, van toen en nu.

Ruim 30.000 ANWB-leden hebben hun stem uitgebracht tijdens de verkiezing ‘Het allermooiste kasteel van Nederland’. Rond de vijf allermooiste kastelen (Kasteel Hoensbroek (LI), Kasteel Westhove (ZL), Kasteel de Haar (UT), Kasteel Huis Bergh (GD) en Kasteel Doorwerth (GD)) zijn speciale wandelingen gemaakt die de bijzondere ligging laten zien. De vakjury koos het Limburgse Kasteel Hoensbroek uit tot 'Het allermooiste kasteel van Nederland’.

Na het succes van de boeken over de Dorpen, Fietsroutes en Vestingsteden in De allermooiste-serie, is het boek ‘De allermooiste kastelen van Nederland’ het nieuwste deel. Vanaf vandaag online te bestellen en verkrijgbaar in boekhandel en ANWB-winkel.

De allermooiste kastelen van Nederland ꟾ Quinten Lange ꟾ 160 pagina’s ꟾ € 19,99 ꟾ ISBN 9789018048679 ꟾ Uitgeverij ANWB