Aria; feministische odyssee over Iraanse Revolutie

Nazanine Hozar 20 Aria26-1-20. Lovende kritieken over Aria. Het boek, geschreven door Nazanine Hozar, over de Iraanse Revolutie verschijnt op 3 maart in het Nederlands (Uitgeverij Cargo).

 

 

Het is 1953 en in Teheran hoort de jonge soldaat Behrouz in een steegje een baby huilen. Het meisje is duidelijk aan haar lot overgelaten en hij besluit het kindje naar huis mee te nemen. Behrouz heeft geen idee hoe groot de gevolgen zullen zijn van deze daad van barmhartigheid.

Als dit meisje, Aria, de jaren erna opgroeit, heeft ze te maken met drie verschillende vrouwen die de rol van moeder op zich zullen nemen: de vrouw van Behrouz, die haar haat en mishandelt; de rijke weduwe Fereshteh, die haar wil beschermen; en de straatarme Mehri, wier geheimen zowel een zegen als een vloek zullen zijn.
Nazanine Hozar 20 Aria

‘Aria is een feministische odyssee. Een aangrijpende roman die nog steeds zeer relevant is.’ John Irving 

‘Een geweldig epos over de Iraanse Revolutie. Een Doctor Zhivago van Iran.’ Margaret Atwood

‘Dit boek mag je niet missen. Het is niet alleen een historische roman, maar het laat ook zien wat de gevolgen kunnen zijn van politieke gebeurtenissen voor de relaties tussen mensen onderling.’ The Globe and Mail

‘Aria is niet alleen een prachtige roman, maar het gaat ook over de menselijke behoefte om niet alleen te zijn.’ Toronto Star

Nazanine Hozar is geboren in Teheran en woont en werkt in Canada. Aria is haar debuut, en zal wereldwijd verschijnen in meer dan vijftien landen. In Canada is haar roman een grote bestseller.

Paperback | 456 pag. | ca. €20,99 | ISBN: 978 94 031 81202 | Ook verkrijgbaar als ebook
Oorspronkelijke titel: Aria | Vertaling: Caecile de Hoog en Noor Koch