De leeuwen van Sicilië over beroemde familie Florio

De leeuwen van Sicilië cover18-8-19. Florio. Een naam die je overal op Sicilië tegenkomt. De broers Paolo en Ignazio Florio komen oorspronkelijk uit Bagnara Calabra, dat in 1799 door een aardbeving wordt verwoest. Zij verhuizen dan naar Sicilië, waar de familie rijk en beroemd wordt.

 

 

In het hedendaags Sicilië is het naam Florio nog veel te zien: als naam van de luchthaven van Palermo, de marsalawijnen van Florio, tonijn van Florio, en ook de Targa Florio - een van de meest bekende autoraces in Italië. Stefania Auci schreef over deze belangrijkste Italiaanse familie De leeuwen van Sicilië, een verslavende historische familiesaga waarin duistere geheimen, verraad, liefdesaffaires en eerwraak vormen een rode draad vormen door de decennia heen. Met een weergaloos oog voor detail weet Stefania Auci de rijke en kleurrijke geschiedenis van Sicilië en zijn belangrijkste en beroemdste familie tot leven te brengen.
De leeuwen van Sicilië Auci Stefania

Wanneer in 1799 een aardbeving hun dorp verwoest, besluiten de broers Paolo en Ignazio Florio naar Palermo te verhuizen. Het zal het begin zijn van een ongelooflijke reis waarin de leden van de familie Florio tot de ongekroonde koningen van Palermo uitgroeien. Ze staan vandaag de dag nog steeds bekend als De leeuwen van Sicilië. Vanuit een klein handeltje in specerijen lukt het de broers om als tonijnvissers en metaalbewerkers een zakenimperium op te bouwen. Als Paolo’s zoon Vincenzo Florio het geheim van de marsalawijn weet te ontsluiten, neemt hun macht en rijkdom een nog hogere vlucht.

Stefania Auci werd geboren in Trapani en woont en werkt in Palermo. Ze schreef eerder drie romans. De leeuwen van Sicilië is haar eerste boek in Nederlandse vertaling; het boek verschijnt in meer dan tien landen, waaronder Engeland, Amerika, Duitsland, Spanje en Frankrijk. In Italië zijn er meer dan 120.000 exemplaren verkocht.
De leeuwen van Sicilië cover

10 oktober 2019 | paperback, 448 pag. | ca. € 20,99 | isbn 978 94 031 4610 2
Oorspronkelijke titel: I Leoni di Sicilia | vertaling: Hilda Schraa | omslagontwerp Punchdesign | auteursfoto Cristina Doglian

'Een fascinerend portret van een legendarische familie.' Vanity Fair

'Een heerlijke roman vol liefde, dromen en verraad.' Marie Claire