Jannah Loontjens schrijft Als het over liefde gaat

Jannah Loontjens Als het over liefde gaat28-7-19. Relaties, Italië, wandelen, literatuur en filosofie. Dat zijn de ingrediënten voor een poëtische zoektocht naar de liefde in de voetsporen van Frida Vogels, de heldin in het boek van Jannah Loontjens.


 
De snikhete zomer van 2018. Jannah Loontjens vertrekt met haar geliefde Jamal Mahjoub naar Umbrië om daar in de voetsporen van haar literaire heldin Frida Vogels te treden. In 1968 wandelde Vogels met haar man van Perugia naar Spoleto. Vijftig jaar later blijkt het wandelpad van weleer echter goeddeels vervangen door asfalt.
Jannah Loontjens Als het over liefde gaat
‘Passages die me recht in het hart raken […] prachtig, ontroerend, indringend.’
Manon Uphoff

Jannah en Jamal worden gedwongen om hun eigen route te kiezen. Aan elkaar overgeleverd in de zomerhitte in de Italiaanse heuvels, waar paden vertakken zonder borden of andere herkenningspunten, komt hun relatie onder spanning te staan. Al wandelend overpeinst Jannah wat Jamal en haar eigenlijk bij elkaar heeft gebracht en waarom ze het altijd zo moeilijk heeft gevonden zich aan een ander te hechten. Vaak denkt ze aan de woorden van Frida Vogels, die zo pijnlijk precies haar verhouding tot haar man kon benoemen.
Dit maakt Als het over liefde gaat tot een buitengewoon persoonlijk boek over schrijven, wandelen en uiteraard, de liefde.
Jannah Loontjens
Jannah Loontjens – Als het over liefde gaat
978 90 5759 983 5 | gebonden | 224 pagina’s | €21,-