Jet Airways met volledig vrouwelijke crew naar India

Jet Airways 23 2 18 vrouwelijke bemanning23-2-18. De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways zorgde vandaag voor een unicum op Schiphol met een volledig vrouwelijke bemanning op vlucht 9W235 naar Bangalore.

 

Met Captain Joshi Sangfeeta en Captain Vakharia Hazel Dilip in de cockpit vertrok de 15-koppige ‘ladies crew’ om 10.50 uur vanochtend met een volle Airbus A330 naar het Zuid-Indiase Bangalore; een van de drie hubs van Jet Airways in haar thuisland.

Rahul Taneja, Chief People Officer Jet Airways, zegt: “Jet Airways voert al vele jaren een actief personeelsbeleid dat is gericht op gelijke rechten en kansen, ongeacht achtergrond en sexe. Zo is het aantal vrouwelijke (co)piloten inmiddels opgelopen tot meer dan 230 en bedraagt het aandeel vrouwelijke medewerkers binnen Jet Airways wereldwijd maar liefst 34%.”

Jet Airways 23 2 18 vrouwelijke bemanning

Hij vervolgt: “Hoewel er niet bewust op gestuurd wordt komt het gedurende het jaar met regelmaat voor dat een vlucht een volledig vrouwelijke bezetting heeft. Vandaag was dit unicum gegund aan Amsterdam Airport Schiphol.”

Over Jet Airways
Jet Airways is een vooraanstaande internationale luchtvaartmaatschappij uit India. Met een moderne vloot van 117 vliegtuigen vliegt Jet Airways naar 64 bestemmingen, in India en wereldwijd. Naast een groot binnenlands netwerk in India vliegt Jet Airways op belangrijke internationale bestemmingen in Zuidoost-Azië, Zuid-Azië, het Midden-Oosten, Europa en Noord-Amerika. De vloot van de Indiase luchtvaartmaatschappij bestaat uit Boeing 777-300 ER’s, Airbus 330-200/300’s, Next Generation Boeing 737’s en ATR 72-500/600’s.

Jet Airways behoort samen met Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Etihad Airways en NIKI tot Etihad Airways Partners. Etihad Airways is onderdeel van Etihad Aviation Group, dat een een minderheidsbelang heeft in elk van deze luchtvaartmaatschappijen. www.jetairways.com