Valentijnsdag - 7 tips voor een romatische thuisdate

Valentijnsdag 21 rozen30-1-21. De dag van de liefde is in aantocht. Hoewel een bioscoopdate of uitgebreid diner in een chique restaurant er dit jaar niet in zit, hoeven we Valentijnsdag zeker niet stilletjes voorbij te laten gaan.

 

 

Sterker nog: je eigen huis is een heerlijk ontspannen plek om samen de liefde te vieren. Laat je inspireren voor een thuisdate op 14 februari en geniet van een Valentijnsdag voor in de boeken.
Valentijnsdag 21 collage

BloomPost
Voor pakketjes liefde die door de brievenbus passen, ben je bij Bloompost aan het juiste adres. Verras je moeder, vriendin, zusje of collega met een valentijnsklassieker: rode rozen die samen met een reep chocola op de mat vallen. Maar er is meer keuze wat betreft liefdespost. De BloomLove Valentine is een houten plankje in combinatie met een vaasje met gipskruid en een rode roos. Of ga voor het ‘Oh So Cute’-pakket: zó veel liefde in zó’n klein pakketje. Hierin vind je een valentijnsroos, een minivaasje en een chocoladereep. Ook een brievenbuscadeautje versturen? Bekijk alle valentijnscadeaus op de website of neem een kijkje op de Instagrampagina.
Valentijnsdag 21 rozen
Scheldebrouwerij
Bier en romantiek, gaat dat samen? Maar natuurlijk! Samen bier proeven is een originele valentijnsdate die je prima kunt organiseren vanuit je eigen woonkamer. In de online hopshop van Scheldebrouwerij vind je speciale bierboxen voor iedere dorst. Jij kent jouw valentijn het best, dus dit klusje is zó geklaard. Kies voor een boxje blond of donker, een zonnige box of een hoppige. Of ga all the way en verwen hem of haar met een proeverij langs de hele linie. Onze tip: sla de Oesterstout (8,5%) in ieder geval niet over, een stout met heerlijke tonen van fruit en karamel. Dit bijzondere biertje vormt namelijk de perfecte combi met kazen, pure chocolade en uiteraard oesters. In vrijwel ieder pakket zit een glas, een opener en extra info. Dit wordt punten scoren!
Valentijnsdag 21 scheldebrouwerij

Schelde-valentijn - Wijnwinkel Le Nord
Wie valentijn zegt, zegt bubbels. Proost op de liefde met de Love Song, een frisse en geurige zalmkleurige pinot noir. De mousserende roséwijn uit 2018 is heerlijk als aperitief, bij vers fruit, ‘paté en croute’ of salade met aardbeien en brie. De wijn is bijzonder van smaak met veel fruit in combinatie met een subtiele mousse. Laat je verrassen door de bite van kruidigheid en de zachte bitters die smaken naar meer. De wijn komt uit de West-Kaap in Zuid-Afrika. Deze regio staat bekend om haar hoge kwaliteit wijnen en wijnhuis d’Aria is hier een van de voornaamste producenten. Leuk weetje: hoofd wijnmaker Rudi von Waltsleben is ook singer-songwriter. Dit is terug te vinden in de namen die hij zijn wijnen meegeeft. De Love Song is verkrijgbaar voor €9,95 bij Wijnwinkel Le Nord.

Wijnwinkel Le Nord - Fontein Rooftop
Thuis uit eten op restaurantniveau? Haal dan op 12, 13 of 14 februari het valentijnsmenu van Fontein Rooftop in huis. Voor €35,- (drie gangen) of €40,- (vier gangen) per persoon is een liefdevol etentje gegarandeerd. Romantische playlist? Check. Een poster met het adembenemende uitzicht over Rotterdam dat we momenteel helaas moeten missen? Dubbelcheck. Proost op een mooie avond met een rose lemonade met gin van Loopuyt. Laat je in de watten leggen met een voorgerecht van makreel met oester, komkommer en yuzu. Het tussengerecht (bij het viergangenmenu) bestaat uit skrei met beurre blanc en haringkuit en verschillende bereidingen van biet. Daarna zet je een 48 uur gegaarde short rib met pastinaak op tafel. Natuurlijk is er ook een vegetarische variant van het valentijnsmenu. Het dessert blijft nog een verrassing. Trek gekregen? Bestellen voor dezelfde dag kan tot 15.00 uur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen of whatsappen is ook mogelijk: 0657293781. De menu’s kunnen worden afgehaald of bezorgd in Rotterdam.

Lowa
Toch even je liefdesnest verlaten en lekker naar buiten? Tijdens een wandeling met je geliefde kom je gegarandeerd in de valentijnsstemming. Vul je thermofles met chocolademelk, trek je wandelschoenen aan en til je date naar een hoger niveau met de actie Hartlopen. Verras je valentijn door hem of haar mee te nemen op een romantische route in de vorm van een hartje. Struin door de bossen, maak een winterse strandwandeling of verken de stad en geniet van de zonsondergang. Hartlopen is een gezonde en romantische manier om samen de dag van de liefde te vieren, maar dat doe je het liefst wél op goede schoenen. LOWA, initiatiefnemer van deze actie, is marktleider in de Benelux als het aankomt op outdoorschoenen. Kies zelf een Hartlooproute, deel deze op social media met de hashtag #love4lowa en maak kans op een paar LOWA wandelschoenen voor jou én je valentijn. Wil je op voorhand al een route uitstippelen? Gebruik dan een app als Strava, Runkeeper of Garmin. Beloofd: dit wordt de meest romantische route die je ooit zal lopen.

Central Park Voorburg
Geen inspiratie voor een restaurantwaardig valentijnsmenu? Central Park Voorburg has got you covered! De Romance Box is gevuld met alle sensuele versnaperingen die je op een romantische avond maar wensen kan. Denk aan oesters, een eendenlever lolly met biet en kruidkoek en huisgemaakte friandises in een gouden bakje. Een hart van pure chocolade, een roos en half flesje champagne maken de avond compleet. Door alle romantiek nog meer trek? Het pakket is uit te breiden met kaas, kreeft en nog meer (rosé) champagne. Naast de Romance Box biedt Central Park ook een volledig viergangen valentijnsmenu aan. Check de website voor alle gerechten. De Romance Box (€75,00) en het menu (€59,50 p.p.) zijn te bestellen voor takeaway en bezorging op 12, 13 & 14 februari.

Central Park Voorburg - The Party Group
Kom in de valentijnsstemming met The Party Group. Voor €54,50 ontvang je de dinerbox. Een greep uit de gerechten: Asian style garnalen, Thai chicken meatballs en ravioli. Liefde gaat door de maag en dat geldt zeker voor de zoete traktaties uit de box: brownies, verse fruitsalade, hartjeswafels met slagroom en aardbeien én chocoladehartjes. Je valentijn verrassen met een ontbijt (op bed)? De ontbijt/brunchbox van €39,50 zorgt voor een romantische start van de dag. Alle boxen kunnen worden afgehaald bij George Cocktails & Food of worden op zaterdagmiddag 13 februari bezorgd met de RotterTram. De tram wordt speciaal voor deze actie uitgedost in valentijnssferen. Wanneer je een box bestelt kan je dan ook rekenen op een roos, livemuziek, een polaroid én een drankje. Liefdevol gebaar: per verkochte box doneert The Party Group €5,- aan de Giovanni van Bronckhorst Foundation. De foundation zet zich in voor kinderen die op welke manier dan ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een box reserveren kan via 010 – 2142547.