Lisa komt in beweging YouTube serie waarin Lisa Wade hulp biedt

15-11-23. In haar vrachtwagen rijdt Lisa Wade door het hele land. Op zoek naar mensen die iets goeds willen doen voor een ander. lisakomtinbeweging.nl
Lisa-komt-in-beweging-23-bus-lzij.jpg

Ze helpt om spullen naar hun nieuwe eigenaar te brengen. Van een overtollige piano voor de knuffelboerderij tot vervoer van decorstukken voor de toneelvereniging; overal schiet Lisa te hulp. Ze maakt er nu zelfs een YouTube serie van: Lisa komt in beweging.

 

Lisa kun je kennen als presentatrice van Klokhuis, 13 in de Oorlog en Vroege Vogels. Een paar weken geleden plaatste ze een oproep op TikTok: “Zal ik weer gaan presenteren?” De video ging viraal en werd in twee dagen tijd door 350 duizend mensen bekeken. De presentatrice kreeg meer dan duizend positieve reacties en dat gaf haar het laatste zetje.
Lisa-komt-in-beweging-23-portret.jpg

“Ik weet dat veel mensen iets weg willen geven, maar dat het vervoer van de (soms flinke) spullen een probleem kan zijn. Heb je mijn hulp nodig? Dan kom ik je helpen! Ik zag er meteen een leuk programma in”, zegt Lisa. “Met ‘Lisa komt in beweging’ leg ik de verbinding tussen mensen en draag ik hopelijk een steentje bij aan een duurzame en sociale wereld. Van alle kanten krijg ik nu spontaan hulp aangeboden, van mooie spullen tot sjouwers. Maar dat een autoverhuurder me zou helpen met een gratis vrachtwagen, dat had ik niet verwacht”.

De 22-jarige Tamara Krielen werkt bij autoverhuurbedrijf Avis en zag Lisa’s oproep: “Ik vind het zo tof wat zij doet en in haar TikTok zei Lisa dat ze groter vervoer nodig heeft. Avis Autoverhuur doet graag dingen voor het goede doel dus ik heb aan onze directeur gevraagd of Lisa een vrachtwagen van ons mocht lenen, zodat ze haar droom kan verwezenlijken. Een soort sponsoring, maar dan leuker, vertelde ik aan m’n baas”.

Persoonlijke motivatie Lisa’s motivatie om het programma te maken is heel persoonlijk: “Na mijn scheiding twee jaar geleden heb ik zelf ervaren hoe klem je kan komen te zitten. Ik stond met twee kinderen op straat en ik weet zeker dat ik het niet had gered zonder de hulp van anderen. Ik kreeg een bed van een weduwe en een weduwnaar die samen verder gingen. En kastjes van mensen wiens ouders net waren overleden; die vader had ze ooit zelf gemaakt voor hun kinderkamers en ik mocht ze meenemen, in ruil voor een zak M&M’s. Er kwam zelfs iemand helemaal uit Medemblik om me te helpen een vloer te leggen. Nu wil ik graag die helpende hand zijn voor anderen. Een busje had ik destijds niet. Ik heb heel wat keren met een geleende auto heen en weer gereden om alles op te halen. Door heel diep te zitten heb ik mijn eigen kracht ontmoet. En voel ik meer dan ooit de verbinding met de mensen om me heen.”
Lisa-komt-in-beweging-23-achter_stuur.jpg

Aflevering 1: de knuffelboerderij
Voor de eerste aflevering was de eindbestemming de Cuddlewellranch in het Brabantse Heusden. Deze boerderij wordt op dit moment ingericht als western ranch, waar therapiedieren leven. Kinderen met psychische problemen en die vastlopen in de zorg, kunnen hier terecht. Op de ranch voelen ze zich veilig tussen alle dieren van eigenaresse Margalith de Leeuw. De honden, varkentjes en zelfs een kameel zorgen ervoor dat kinderen hun zelfvertrouwen kunnen terugkrijgen en zich verder ontwikkelen. De Cuddlewellranch vervult hiermee de wensen van kinderen (en hun ouders) en springt in op een gat in de zorg.
Lisa-komt-in-beweging-23-kinderboerderij.jpg

Onderweg naar de Cuddlewellranch haal Lisa een konijn, een tafel met stoelen en een oude piano op, die worden gedoneerd aan de knuffelranch. “Die spullen breng ik naar Margalith, zodat haar droomproject steeds meer vorm krijgt”, zegt Lisa. “Dit soort verhalen wil ik graag vertellen. Ik raak echt geïnspireerd door zulk soort inzamelingen en mensen die in beweging komen voor een ander”.

De eerste aflevering van Lisa komt in beweging is vanaf 15 november te zien op YouTube https://youtu.be/tfJDLt45Pjg en op lisakomtinbeweging.nl