Ducati Panigale V4 leer je optimaliseren in 7 video's

Ducati Panigale V4 21 videoserie 21 bochtFilm 308-5-21. Ducati presenteert 'Tech Talks', een reeks video tutorials waarin wordt uitgelegd hoe je de prestaties en het rijplezier van de Panigale V4 verder kunt optimaliseren.

 

 

De Panigale V4 MY21 wordt toegelicht aan alle liefhebbers door de mensen die de ontwikkeling ervan in de loop der jaren op de voet hebben gevolgd: dit was het idee achter de "Tech talks" video tutorial serie, die al beschikbaar is op de Ducati.com website en in afleveringen wordt gepubliceerd op het YouTube-kanaal van de fabrikant uit Bologna.
Ducati Panigale V4 21 videoserie 21 neus

Ducati Official Tester Alessandro Valia en Ducati Superbike Development Team Leader Carlo Ricci Maccarini zijn de hoofdrolspelers van 7 video's die rechtstreeks vanuit de paddock van het Misano World Circuit Marco Simoncelli zijn gemaakt. In deze video's illustreren zij in detail de kenmerken van de Panigale V4 S, waarbij de nadruk ligt op strategieën om de beschikbare elektronische controles correct en bewust te gebruiken, met als doel de prestaties op het circuit te verbeteren.

De eerste video in de reeks is getiteld "MY21 Product Overview" en geeft een overzicht van de ontwikkeling van het Panigale V4 project vanaf modeljaar 20 en de belangrijkste verbeteringen die aan dit voertuig zijn aangebracht op het gebied van chassis, aerodynamica en motormanagement. De Panigale V4 versie 2021 is een nog gemakkelijker te berijden motorfiets, ontworpen om de rijder te helpen in alle veiligheid maximale prestaties te behalen.
Ducati Panigale V4 21 videoserie 21 rzij

De tweede video, getiteld " MY21 Product Novelties", gaat specifiek in op de nieuwe kenmerken van de Panigale V4. Sinds 2021 voldoet de hele familie aan de Euro 5 emissienorm, waarbij de maximale vermogens- en koppelwaarden van het motorblok ongewijzigd zijn gebleven. In deze nieuwe versie is ook de Riding Mode Race gedupliceerd in twee specifieke mappings voor circuitgebruik (Race A en Race B), naast de al bestaande Sport en Street. De Panigale V4 MY21 ziet ook de introductie van zelf ontluchtende rempompen (voor het eerst gezien op de Superleggera V4), die met hun werking helpen om altijd nauwkeurig en herhaalbaar te remmen. Tot slot is de Ducati Traction Control EVO 3 geïntroduceerd, een verfijnde strategie afkomstig uit de wereld van Ducati Corse, die de acceleratie uit de bochten gemakkelijker en meer voorspelbaar maakt.

De derde video "Cornering ABS Settings" analyseert de voordelen van ABS Cornering, een hulpmiddel dat Ducati speciaal ontwikkelt om de raceprestaties van de Panigale V4 te maximaliseren, niet alleen in moeilijke omstandigheden, maar ook tijdens close-quarter actie en in de strijd om snelle rondetijden. Het ABS Cornering werkt in combinatie met het IMU inertial platform en combineert prestaties en veiligheid dankzij een systeem dat de druk moduleert op basis van de hellingshoek en snelheid, met als doel om de motorfiets altijd stabiel te houden, waardoor zowel de professionele rijder als de amateur profiteert.

De vierde video is gewijd aan "Cornering ABS Front Only" , een exclusief Ducati systeem, dat alleen werkt op het blokkeren van het voorwiel en de amateur rijder helpt om dichter in het midden van de bocht te remmen, waardoor hij een veiligheidsnet heeft dat het voertuig altijd goed in balans houdt, met de juiste gewichtsherverdeling en de juiste belasting van de voorkant. Deze eigenschap van de Panigale V4 zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de rondetijd.
Ducati Panigale V4 21 videoserie 21 bocht

De vijfde video van de serie gaat over "Öhlins Electronic Suspension Control" , of beter gezegd het "event based" semi-actieve veersysteem dat de Panigale V4 heeft. Het algoritme dat door Ducati samen met Öhlins is ontwikkeld is voorspellend, dus het kan de verschillende fases van het rijden herkennen (acceleratie, remmen en midden in de bocht). Het veersysteem is beschikbaar in twee modi: vast en dynamisch. Deze laatste zorgt voor een soepele en intuïtieve motorfiets, maar biedt tegelijkertijd de nodige ondersteuning wanneer de rijder dat nodig heeft. Bij het remmen bijvoorbeeld biedt de vork maximale ondersteuning in de compressiefase, waardoor de rijder een preciezere en stabielere motorfiets in handen krijgt.

De zesde video richt zich op de werking van "Ducati Traction Control EVO 3" , de tractiecontrole unit van de Panigale V4. Dit nieuwe systeem helpt de rijder in alle fasen van de acceleratie, zorgt voor veiligheid en stelt hem tegelijkertijd in staat om de maximale prestaties van het motorblok te benutten. De DTC EVO 3 voegt ook de herstelfase van de mechanische speling in het midden van de bocht toe aan het slipvoorspellingssysteem dat is opgebouwd door het algoritme van de DTC EVO 2. Het systeem is namelijk in staat deze fase te herkennen en vermindert als gevolg daarvan de aandrijving op een niet ingrijpende manier om de positie op het zadel en de lijn niet te verliezen.

De zevende en laatste video, genaamd "Riding Mode settings" , toont alle elektronische instellingen die beschikbaar zijn voor de Panigale V4. Voor 2021 heeft Ducati ervoor gekozen om de Riding Mode Race te dupliceren in Race A en Race B om de liefhebbers een nog bredere keuze te bieden en de mogelijkheid om de besturing aan te passen aan de behoeften van het moment en de verschillende soorten circuits. De duplicatie van de Riding Mode Race stelt de rijder in staat om deze twee systemen te laten verschillen, zelfs door een enkele parameter en om hun effectiviteit te verifiëren tijdens de rijfase, maar ook om de houding van de motorfiets te veranderen op basis van de slijtage van de banden en de omstandigheden op het circuit.

Alle zeven afleveringen zijn nu beschikbaar in de speciale sectie van de Ducati website . De eerste twee afleveringen zijn al gepubliceerd op het YouTube-kanaal van het bedrijf uit Borgo Panigale, waar de resterende 5 video's beschikbaar zullen worden gesteld aan fans tijdens de maand mei.