Yamaha ENYRING nieuw bedrijf voor batterijbeheer EV's

6-1-24. De lancering van abonnementsdiensten voor auto's en motoren helpt de milieu-impact in Europa te verminderen.
Yamaha-ENYRING-23-baterijwissel.jpg

Yamaha Motor heeft aangekondigd dat het ENYRING GmbH heeft opgericht als een nieuw bedrijf dat verwisselbare accu's voor compacte elektrische stadsauto's gaat aanbieden via op abonnementen gebaseerde diensten. Door dergelijke diensten aan te bieden en door accu's te hergebruiken en te recyclen in samenwerking met Europese leiders op het gebied van circulariteit, kan ENYRING een gesloten kringloop creëren waarin gerecyclede materialen worden gebruikt als grondstoffen voor het maken van nieuwe producten.
Yamaha-ENYRING-23-baterij_circulatie.jpg

Dit nieuwe initiatief zal werken aan een duurzame, op recycling gerichte maatschappij die niet alleen de economische en tijdsbelasting voor klanten vermindert, maar ook de impact op het milieu. ENYRING, dat deze maand officieel is opgericht, wordt gevestigd in Berlijn, Duitsland en de start van de activiteiten staat gepland voor de eerste helft van 2025.

ENYRING streeft naar samenwerking tussen Yamaha Motor en strategische partnerbedrijven en er zijn plannen om het bedrijf na de start uit te breiden naar Duitsland (te beginnen met Berlijn) en Nederland.

ENYRING richt zich op compacte stedelijke elektrische voertuigen met lage snelheden (voornamelijk eBikes) en verhuurt accu's op abonnementsbasis. Deze accu's kunnen op elk gewenst moment eenvoudig worden verwisseld bij een van de verwisselbare accustations die overal in de stad zijn geïnstalleerd, waardoor het gedoe van opladen en de kosten van de aanschaf van een nieuwe accu aan het einde van de levenscyclus wegvallen. Bovendien worden gebruikte batterijen die niet langer geschikt zijn voor mobiliteit hergebruikt als opslagbatterijen, gedemonteerd in cellen, gerecycled en hergebruikt als nieuwe batterijen.

Dit project is gelanceerd met als doel een nieuwe waarde te bieden in het dagelijks vervoer als onderdeel van Yamaha Motor's inspanningen om een koolstofneutrale wereld te creëren. Dit bedrijf zal bijdragen aan het verminderen van afval, duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen en verbeterde energie-efficiëntie, allemaal belangrijke kwesties die zijn geïdentificeerd in het Yamaha Motor Group Environmental Plan 2050.