RAI Vereniging blij met nieuw lid uit België; BW Import

29-12-23. Met de toetreding van BW Import als nieuw lid van Koninklijke RAI Vereniging eerder deze maand is het draagvlak van RAI sectie Motoren verder versterkt.
RAI-BW_Import-23-Handshake.jpg

De in het Belgische Mechelen gevestigde importeur geldt als een rijzende ster aan het motorfietsfirmament. De onderneming heeft er mede voor gezorgd dat motorfietsmerken uit de hele wereld zich hebben kunnen vestigen en ontwikkelen in de Benelux. Het portfolio omvat onder andere de merken CFMOTO, Voge, ZEEHO (elektrische motoren) en Changjiang.

RAI_Motoren-23-logo.jpgDe initialen BW staan voor Bart Wellemans. Wellemans, die al twintig jaar actief is in de motorfietswereld, treedt tevens toe tot het bestuur van sectie Motoren van RAI Vereniging. BW Import, dat naast Wellemans uiteraard uit een professioneel team bestaat, is sinds 2019 Benelux importeur voor CFMOTO. In 2020 werd Voge aan het programma toegevoegd, in 2021 volgden de zijspanmotoren van Changjiang en dit jaar de elektrische motoren van ZEEHO. Daarnaast is de onderneming verantwoordelijk voor de verkoop en distributie van Changjiang in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Breed voertuigpalet
Om als van origine Belgische onderneming ook de toekomstige groei in Nederland optimaal te kunnen realiseren en faciliteren, is het volgens Wellemans zowel wenselijk als noodzakelijk om deel uit te maken van een breder collectief, zoals RAI Vereniging. ‘Dit verschaft ons een informatief klankbord en stelt ons in staat om mee te praten en invloed uit te oefenen op de mobiliteit in Nederland. Met ons huidige modellenpalet biedt BW Import aantrekkelijke breed inzetbare mobiliteitsalternatieven, zowel voor de langere afstanden, woon-werkverkeer als binnenstedelijk gebruik. En met de elektrische modellenlijn van ZEEHO spelen we in op de transitie naar zero emissie.’

Meer slagkracht
Martijn van Eikenhorst, manager sectie Motoren van RAI Vereniging, noemt het verheugend dat het aantal leden van de sectie zich blijft uitbreiden. Eerder dit jaar meldde ook JEEGEE Motors BV zich al aan als nieuw lid. Hij benadrukt dat RAI Vereniging inmiddels nagenoeg alle motorfietsimporteurs in Nederland vertegenwoordigt. ‘Dit laat zien dat de mobiliteit in ons land volop in beweging is, waarbij de rol van de motorfiets, als een volstrekt logisch en betaalbaar mobiliteitsalternatief, steeds meer aan belang wint. Samen met onze voortdurend breder wordende achterban zijn wij in staat als collectief de doelstellingen en mobiliteitsoplossingen te realiseren die de branche voor ogen heeft. Meer leden betekent immers meer slagkracht. Partijen die zich nog niet bij ons hebben aangesloten nodig ik graag uit dit alsnog te doen.’

Op de foto helemaal boven: Martijn van Eikenhorst (l) en Bart Wellemans