Michelin Pilot SX en SX Slick nieuw voor BMX-renners

Michelin Pilot SX Slick 21 BMX fiets21-3-21. Michelin introduceert de Pilot SX en de Pilot SX Slick, twee nieuwe BMX banden in het Racing Line segment. Ze zijn bestemd voor BMX-renners op de hoogste niveaus of de beste prestaties willen als ze voor hun plezier rijden.

 

 

De Pilot SX bevat rubber compounds voor de competitie, afkomstig van Michelin banden voor op de weg. Hij heeft een loopvlakprofiel dat is gemaakt voor races op onverharde ondergrond of om te rijden onder herfstachtige of winterse omstandigheden. De Pilot SX Slick heeft een gemarkeerd en zeer ondiep loopvlakprofiel dat is afgestemd op races op harde ondergrond of om te rijden onder lenteachtige en zomerse omstandigheden. De Pilot SX Slick zorgt voor een maximaal rendement en de Pilot SX voor meer grip.
Michelin Pilot SX SX Slick 21 zij 

Beide banden zijn Tubeless Ready (TLR) om het gewicht te verminderen en de rolweerstand te verbeteren ten opzichte van een gebruik ervan met binnenband. Net als alle andere Michelin TLR fietsbanden, kunnen de BMX Racing Line banden desgewenst ook met binnenband worden gebruikt. Beide modellen hebben een robuust 60 TPI karkas bestaande uit drie lagen. Daarmee kunnen ze weerstand bieden aan beschadigingen, de levensduur verlengen, en opgepompt worden tot een bandenspanning van 5 bar.
Michelin Pilot SX SX Slick 21 profiel  

De Pilot SX en de Pilot SX Slick zijn, in de afmeting 20 x 1.70, vanaf april beschikbaar bij gespecialiseerde fietsenwinkels.
Michelin Pilot SX Slick 21 BMX fiets