Tacx NEO 3M de meest nauwkeurige en krachtige smart trainer

30-12-23. Garmin presenteert de Tacx® NEO 3M, de meest nauwkeurige en krachtige direct-drive smart trainer met ingebouwde beweging over 2 assen om fietsprestaties naar een hoger niveau te tillen.
Tacx-NEO-3M-23-renner.jpg

De nieuwste indoor smart trainer voegt geïntegreerde Motion Plates toe om fietsers te laten genieten van een comfortabele en realistische rit ooit. De Tacx NEO 3M beschikt over een virtueel vliegwiel met de innovatieve Neo magneet-motor waarmee fietsers het gevoel kunnen ervaren van het rijden op verschillende soorten wegen zoals gravel en kasseien. Het simuleren van afdalingen is zelfs mogelijk. Bovendien integreert het naadloos met de Tacx Training™-app, zodat fietsers trainingsplannen kunnen voltooien die zijn gesynchroniseerd vanuit hun Garmin Connect™-kalender. Ook kun je in de Tacx Training-app eenvoudig deelnemen aan virtuele GroupRides, participeren in virtuele trainingsritten met WorldTour-professionals en meeslepende video's ervaren van een selectie aan de mooiste fietsroutes, klimmetjes en locaties over de hele wereld 1,2.

"Ons doel is om indoortrainingen zo realistisch mogelijk te maken en we zijn er trots op dat we dat kunnen doen met de introductie van de Tacx NEO 3M – de enige trainer met ingebouwde beweging over 2 assen, een virtueel vliegwiel en een magneet-motor. Nu kunnen fietsers profiteren van functies en technologie die ze nergens anders kunnen vinden en daardoor hun training naar een hoger niveau tillen dan ooit tevoren.” – René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland
Tacx-NEO-3M-23-fiets.jpg

Breng je indoortraining naar een hoger niveau
De Tacx NEO 3M biedt de meest realistische indoorrit tot nu toe, met geavanceerde trainings- en prestatiegegevens, waaronder:
  • Ingebouwde beweging over 2 assen: ingebouwde Motion Plates vullen de natuurlijke zijwaartse flexie van de trainer aan door beweging van voren naar achteren toe te voegen. Fietsers kunnen zo in een natuurlijkere houding rijden en effectiever trainen. De Motion Plates kunnen zelfs naar wens worden in- en uitgeschakeld.
  • Road Feel: het virtuele vliegwiel simuleert het gevoel van rijden op verschillende soorten wegen – zoals kasseien en gravel – om fietsers te helpen trainen op verschillende terreinen 3.
  • App-integratie: maak naast de integratie met de Tacx Training-app verbinding met andere populaire trainings- en virtuele platforms, zoals TrainerRoad en Zwift, en upload vervolgens automatisch ritgegevens naar de Garmin Connect-app.
  • Gesimuleerde hellingen: train op realistisch gesimuleerde hellingen tot een stijgingspercentage van 25% - en ervaar ook een afdalingssimulatie.
  • Vermogensnauwkeurigheid: prestatiemetingen, waaronder vermogen, snelheid en cadans, hebben een nauwkeurigheid van max 1% afwijking over een breder scala aan vermogensoutputs om te voldoen aan de eisen van fietsers van alle niveaus.
  • Sprint-ready: verkrijg maximale stabiliteit, zelfs tijdens explosieve sprints: tot 2200 watt.
  • Dynamische inertie: om een rit in de buitenlucht binnenshuis te simuleren, geeft dynamische inertie een gevoel van voorwaartse beweging op basis van je snelheid en helling, om je rit realistischer te maken.
  • ERG-modus: vermogensdoelen worden automatisch aangepast tijdens trainingen in deze modus.
  • Uitzonderlijk ontwerp: magneten minimaliseren trillingen, wat zorgt voor een buitengewoon stille trainer, terwijl een ingebouwde LED-indicator van kleur verandert om aan te geven hoeveel vermogen er getrapt wordt. Fietsers kunnen ook trainen zonder de trainer aan te sluiten op en externe voedingsbron. Een nieuw geïntegreerd handvat zorgt voor eenvoudiger transport.
Haal meer uit je rit met de Tacx Training app
Gebruik de Tacx Training app op een compatibele smartphone of tablet om:
  • Trainingsplantrainingen te voltooien vanuit de Garmin Connect app
  • Toegang te krijgen tot trainingsvideo's van hoge kwaliteit van over de hele wereld
  • Deel te nemen aan trainingsritten van professionele WorldTour-teams
  • Verbind, train en rijd met vrienden over de hele wereld met GroupRide
  • Voltooi uitdagingen om badges te verdienen in Garmin Connect 2
Bij aankoop van een NEO 3M ontvang je een een gratis Premium-abonnement van drie maanden op de Tacx Training-app.
Tacx-NEO-3M-23-iPhone.jpg

De Tacx NEO 3M is rijklaar met een nieuwe vooraf geïnstalleerde 11-speed cassette. Het onboarding proces via de Tacx Training App is super eenvoudig en de trainer heeft geen kalibratie nodig, dus je kunt letterlijk unboxen en rijden. Fietsers kunnen ook een nieuwe adapter (los verkrijgbaar) gebruiken om een sterkere, stabielere verbinding te krijgen voor virtuele races via Ethernet- of Wi-Fi®-technologie. De Tacx NEO 3M is nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 1.999,99.

 
1 Garmin Connect app en Tacx Training app moeten worden gedownload op een compatibele smart device.
2 Voor sommige functies is een Tacx Premium- of Premium HD-abonnement vereist
3 Indien gekoppeld met de Tacx Training app of andere populaire trainingsapps op een compatibele smart device.