Wild & The Moon vegan food concept uit Parijs ook in Amsterdam

5-2-22. Iconisch Frans food concept met 100% vegan en glutenvrij assortiment opent eerste Nederlandse locatie op de Amsterdamse Van Woustraat 138.
Wild-The-Moon-ext-De-Pijp.jpg

Amsterdam is een 100% vegan food concept rijker: het populaire Wild & The Moon uit Parijs heeft op zaterdag 22 januari jl. voor het eerst haar deuren in Nederland geopend. Op de Amsterdamse Van Woustraat 138 kunnen liefhebbers van gezond en lekker eten hun hart ophalen met huisgemaakte gerechten, verse cold-pressed juices en glutenvrij lekkers, bomvol powerfood. ‘Met deze eerste Nederlandse Wild & The Moon-locatie zetten we de toon voor een gezonde, toegankelijke én stijlvolle lifestyle in Amsterdam. Maar ook daarbuiten!’' – Nick Peperkamp, co-founder Wild & The Moon Nederland.
Wild-The-Moon-lifestyle.jpg

Het verhaal van Wild & The Moon begint in 2016, wanneer Emma en Hervé Sawko hun eerste, kleine take-away openen op de Parijse Rue Charlot. Inmiddels is Wild & The Moon uitgegroeid tot een lifestyle movement, opgezet en gesteund door een Wild Tribe van food lovers, chefs, voedingsdeskundigen en natuurgeneeskundigen. ‘Allemaal geloven we er heilig in dat we de wereld maaltijd voor maaltijd een beetje kunnen veranderen en mooier kunnen maken’, aldus Nick Peperkamp.
Wild-The-Moon-Blue-magic.jpg

100% homemade, plant-based en glutenvrij
De menukaart is 100% plant-based en 100% glutenvrij: van de juices, super bowls, soepen en salades tot de desserts en snacks. ‘Een gezond alternatief voor al het lekkers dat al in de stad te vinden is’, aldus Nick. ‘De producten die we verkopen zijn homemade en gemaakt van wilde, organic, lokale en pure ingrediënten. Zo vind je bij ons geen geraffineerde suikers, toevoegingen, chemische stoffen of GMO’s, geen gluten, geen melk. Alles zo puur mogelijk.’
Wild-The-Moon-Detox-Rainbow.jpg

Smakelijke herinneringen als rode draad
De recepten van Wild & The Moon zijn geïnspireerd op de seizoenen, op pure ingrediënten, de reizen die oprichters Emma en Hervé hebben gemaakt, en hun vele avonden tafelen met vrienden en familie. ‘Alle smaken komen voort uit onze herinneringen. En die combineren we met kennis uit de kruiden- en natuurgeneeskunde. Zo hebben we een nieuwe vorm van eten gecreëerd, bomvol energie’, vertelt Emma Sawko.

#nowaste
Plastic verpakkingen zijn een ‘no go’ bij Wild & The Moon. Afval wordt zoveel mogelijk gereduceerd, ook lokaal in Amsterdam. De maaltijden die aan het einde van de dag over zijn, worden niet weggegooid maar opgehaald door een extern bedrijf. Nick Peperkamp: ‘Voor een speciale prijs kunnen mensen bij hen ‘surprise baskets’ kopen en zo ook na sluitingstijd van ons eten genieten.’
Wild-The-Moon-salades.jpg

Wild Tribe pre-opening
Degene die zich via de website al had aangemeld als ‘Wild Tribe Member’, mocht een sneak preview nemen tijdens de soft pre-opening, van 20 t/m 22 januari. ‘We hadden niet verwacht dat dit meteen zo’n succes zou zijn. Aan het eind van de eerste dag was alles uitverkocht en de reacties waren overweldigend. Amsterdam zat duidelijk te wachten op een vernieuwend plant-based food concept’, aldus Nick.

Catering vanaf de Zuidas
Naast de nieuwe locatie in de Amsterdamse Pijp, gaat de vegan succesformule ook cateren vanuit de eigen WildLab-keuken op de Zuidas. En er worden zelfs plannen gemaakt om in de toekomst meer Wild & The Moon-locaties in Nederland te openen.
Wild-The-Moon-gerechten.jpg

Locaties en openingstijden
Op dit moment vind je Wild & the Moon in Amsterdam, op tien plekken in Parijs en op vier locaties in Dubai en Abu Dhabi. Emma Sawko heeft tevens een eigen Wild & The Moon kookboek uitgebracht.

Openingstijden Amsterdam:
Maandag t/m Vrijdag : 08.00u-20.00u
Zaterdag: 09.00u-20.00u
Zondag: 09.00u-19.00u
Voor meer informatie zie: https://www.wildandthemoon.nl/