Michelin kondigt 13 nieuwe Bib Gourmand restaurants aan

Michelin Bib Gourmand 21 kiprollade10-3-21. Michelin kondigt met veel genoegen haar Bib Gourmand selectie 2021 voor Nederland aan. Een selectie die tot stand is gekomen in uitermate uitdagende tijden.

 

De horeca lijdt en de chefs vechten om het hoofd boven het water te houden. Het coronavirus heeft onze passie helaas stevig in zijn greep. “Maar ik stel met ongelooflijk veel trots en blijdschap vast dat de chefs doorzetten,” aldus Werner Loens, selectiedirecteur van de MICHELIN Gids Nederland. “Ze bieden take-away aan, zetten acties op om hun boeren te steunen en starten zelfs nieuwe bedrijven. Hun vechtersmentaliteit en positivisme overtuigt mij ervan dat we hier samen uitkomen. Als MICHELIN gids vinden wij het daarom belangrijk om deze restaurants te bekronen en de buitengewone verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier te onderstrepen.”
Michelin Bib Gourmand 21 paella

Nederland telt in de 2021 editie van de MICHELIN Gids Nederland 13 nieuwe Bib Gourmands. En ook dit jaar zitten er enkele pareltjes bij. Neem nu Fa. Pekelhaaring in Amsterdam, een urban canteen waar de keuken zich onderscheidt door een grote veelzijdigheid. Creatief, lokaal, Italiaanse flair, … Bib Gourmand! Die diversiteit en spontaniteit vonden we ook bij Alma Bodega in Oisterwijk, waar je als gast een uitgebreid palet aan fijne smaken kunt ontdekken. Wat is het leuk om keuze te hebben!
Michelin Bib Gourmand 21 kiprollade

En als we het over een ruim aanbod hebben, mogen we Prix de Rome in Maastricht en Rust Wat in Blaricum niet vergeten. Restaurants die bewijzen dat alles niet té ingewikkeld maar toch vooral lekker moet zijn. Het zijn zaken waar je terugkeert, rasechte Bib Gourmands. En dat mogen we ook zeggen van Vineum in Rotterdam. We werden er gecharmeerd door de klassieke cuissons, de interessante ingevingen van de chef én de uitstekende wijnen.

De bekendmaking van de nieuwe Nederlandse Bib Gourmands is het begin van een spannende maand maart. Op maandag 29 maart volgt namelijk de bekendmaking van de volledige Nederlandse selectie en de nieuwe MICHELIN sterren.
Guide.michelin.com homepage

Michelin Bib Gourmand 21 QRDe 2021 selectie van Bib Gourmand restaurants in Nederland is exclusief te vinden op onze website guide.michelin.com/nl en op de nieuwe gratis MICHELIN Guide applicatie, beschikbaar op iOS : 

Ontdek alle nieuwe Bib Gourmand restaurants in Nederland op: https://guide.michelin.com/nl/nl/articles