23 Toertochten door Duisland - Boek vol vaarplezier

5-5-23. Met 23 Toertochten in Duitsland brengt Frank Koorneef een groot en gevarieerd vaargebied binnen handbereik.
Boek-Toertochten-Duitsland-23-Cover_1en2.jpg

Het maken van een vaartocht door Duitsland is voor velen een wens. Voor motorbootvaarders die al een flink aantal seizoenen op de Nederlandse en Belgische wateren hebben doorgebracht, is een vaartocht door Duitsland een prachtige manier om de grenzen letterlijk te verleggen, zonder dat je meteen heel ver van huis hoeft te gaan.
Boek-Toertochten-Duitsland-23-Cochem.jpg

Frank Koorneef is de bekendste motorbootschrijver van ons land. Met zijn Korenbloem heeft Frank alle mogelijke wateren van Nederland en talloze in de buurlanden bevaren. Sinds 2000 schreef hij meer dan vijftig verhalen voor de Waterkampioen en ook in Zeilen en Motorboot heeft hij regelmatig gepubliceerd. Een hele generatie lezers heeft het gezin Koorneef zien opgroeien in hun tochten met de Doerak.
Naast artikelen schrijft Frank ook boeken, bijna allemaal voor Hollandia. Zijn debuut was de Vaarwijzer Nederlandse binnenwateren uit 2010, daarna verschenen ook de Vaarwijzers Noord-Franse binnenwateren en Belgische binnenwateren, Met staande mast door Nederland en het veelgeprezen 35 Toertochten voor motorboot en sloep. Ook schreef Frank een biografie over de oer-Hollandse Doerak: Revolutie op het water. De geschiedenis van de Eista-werf in Nederhemert-Zuid 1959-1981.
Boek-Toertochten-Duitsland-23-Vaarroute-10.jpg

Een serie artikelen over de Moezel en de Rijn brachten Frank Koorneef in aanraking met het Duitse vaarwater. Vanuit Drenthe maakte hij ook tochten naar Oost-Friesland en sindsdien heeft Frank Duitsland varend in kaart gebracht. Dat heeft geresulteerd in deze nieuwe titel 23 Toertochten in Duitsland, een boek dat met open armen zal worden ontvangen door een groot watersportminnend publiek. Als geen ander kent Frank de wensen en vragen van motorbootvaarders en met deze titel komt voor hen een heel nieuwe vaarvakantie in beeld. De vele natuurgebieden, heuvels en historische steden maken varen in Duitsland onvergetelijk. Van een rondje over de Moezel of een toertocht naar Berlijn tot korte rondjes dichterbij, zoals in Oost-Friesland via de Eems: 23 Toertochten in Duitsland beschrijft de populairste bestemmingen in Duitsland en vertelt je alles over de reisvoorbereiding, de kaarten en de regelgeving.

Frank Koorneef
23 toertochten in Duitsland,
€ 25,99
Verschijning april 2023
Paperback, 13,5 x 21 cm, 224 blz.
ISBN 978 90 641 0777 1
NUR 484
Meer informatie: https://hollandia-boeken.nl/product/23-toertochten-in-duitsland/