Zeilhuisje.nl voor een zeilvakantie met het hele gezin

Zeilhuisje volle zeilen19-6-20. Boekingssite Zeilhuisje.nl is een nieuw initiatief gestart waarbij grote traditionele zeilschepen worden verhuurd aan gezinnen als alternatieve vakantielocatie in Nederland.

 

Deze zeilschepen worden normaal gebruikt door groepen, scholen en bedrijven, maar door de coronacrisis lagen de schepen stil. De zeilschepen zijn een goed alternatief voor een vakantie in traditionele vakantielanden zoals Spanje, Griekenland en Frankrijk, nu het er naar uitziet dat daar wellicht het echte vakantiegevoel in de weg kan zitten door de coronamaatregelen.
Zeilhuisje Friese vloot

Het grote voordeel van een zeilhuisje voor een gezin en/of huishouden is dat het verblijf op een (groot) schip volkomen coronaproof is. Hielke Blom, CEO van Zeilhuisje.nl licht toe: “Gezinnen kunnen er voor kiezen om stilliggend in een van de vele havens langs het IJsselmeer gebruik te maken van het schip of om te gaan zeilen, bijvoorbeeld naar een van de Waddeneilanden. Zo ga je dus ‘op expeditie’ in eigen land”.
Zeilhuisje Wad n ervaring droogvallen
Zeilhuisje Wad n ervaring boven

Het echte vakantiegevoel – coronaproof
Bovendien hoeft er alleen met de bemanning op het schip rekening gehouden worden. Blom vervolgt: “Met het gezin of huishouden op een schip is het alsof je thuis bent. Het is allemaal heel praktisch ingericht. En alleen met de schipper en matroos moet je afstand houden. Afhankelijk van de keuze van het schip en de sanitaire voorzieningen aan boord kun je met meerdere gezinnen dezelfde reis boeken op hetzelfde schip. De bemanning heeft z’n eigen verblijf.
Zeilhuisje kajuit

Voor alle schepen zijn coronaproof schoonmaakprotocollen opgesteld, zodat de gasten zeker kunnen zijn dat aan alle eisen en richtlijnen van de overheid en het RIVM voldaan wordt. Waar nodig zal er extra schoon gemaakt worden. Op elk schip zijn duidelijke huishoudelijke regels voor de gasten en de bemanning.
Zeilhuisje volle zeilen