Mercedes-AMG IWC Schaffhausen Big Pilot’s Watch AMG G 63

17-9-23. Het design van de Big Pilot’s Watch AMG G 63 is geïnspireerd op de Mercedes-AMG G 63 Grand Edition.
Mercedes-AMG-_Big_Pilots_Watch-23-kast-IWC.jpg

De Mercedes-Benz G-Klasse en de Big Pilot’s Watch van IWC Schaffhausen hebben grote overeenkomsten. Beide iconen zijn in de basis ontwikkeld om aan puur functionele eisen te voldoen en zijn, met behoud van hun utilitaire karakter, verworden tot luxe producten. Deze parallellen komen nu duidelijk tot uitdrukking in de nieuwe Big Pilot’s Watch AMG G 63 (Ref. 501201), waarvan het design is geïnspireerd op de onlangs geïntroduceerde Mercedes-AMG G 63 Grand Edition (WLTP: brandstofverbruik gecombineerd: 16,0 l/ 100 km, CO₂-emissie gecombineerd: 363 g/km)1.
Mercedes-AMG-_Big_Pilots_Watch-23-grille.jpg

Het special edition horloge kenmerkt zich door het contrast van zwart en goud. De kast en kroon van dit uitzonderlijk mooie uurwerk zijn gemaakt van 18-karaats Armor Gold®. Dit innovatieve materiaal heeft een aangepaste microstructuur, waardoor de kast aanzienlijk harder en slijtvaster is dan wanneer deze gemaakt zou zijn van conventioneel rood goud. De combinatie van gezandstraalde oppervlakken en gepolijste randen geeft het uurwerk een eersteklas, eigentijds karakter. De zwarte wijzerplaat onderscheidt zich door een technische textuur met reliëfeffect, geïnspireerd op de grilles en luchtinlaten van de performance-modellen van Mercedes-AMG. Terwijl de cijfers en indexen op de klassieke Big Pilot’s Watch zijn gedrukt, is deze Mercedes-AMG G 63-editie ook voorzien van 3D-applicaties. Ze zijn zwart gecoat met behulp van PVD (Physical Vapour Deposition – een op vacuüm gebaseerde vorm van dunne filmtechnologie) en gevuld met beige luminescerend materiaal. De witte ringen van de subwijzerplaten voor de kleine seconden op 9 uur en de gangreserve op 3 uur bootsen de koplampen van de G-Klasse na.

“In het twintigste jaar van onze samenwerking met Mercedes-AMG voegen we nog een editie toe aan onze legendarische reeks speciale Big Pilot’s Watches. Geïnspireerd door de typische designelementen van de G-Klasse en het gedurfde kleurenschema van de onlangs geïntroduceerde Grand Edition, is het opvallende design van de Big Pilot’s Watch AMG G 63 luxueus en bijna uitbundig.” Christian Knoop, Chief Design Officer IWC Schaffhausen

De Big Pilot’s Watch AMG G 63 is per direct online verkrijgbaar op IWC.com of via IWC-boetieks en geautoriseerde retailpartners. Het uurwerk kan worden geregistreerd voor het My IWC care-programma, dat onder meer bestaat uit een verlenging van zes jaar op de standaard tweejarige internationale garantie van IWC Schaffhausen.
Mercedes-AMG-_Big_Pilots_Watch-23-auto.jpg

De Mercedes-AMG G 63 Grand Edition – speciaal model in matzwart met goudkleurige details
Met de onlangs geïntroduceerde Mercedes-AMG G 63 Grand Edition benadrukt Mercedes-Benz de uitzonderlijke status van deze prestatiegerichte offroader, die al sinds 2002 deel uitmaakt van de legendarische offroad-familie. De oplage is beperkt tot 1.000 exemplaren. De speciale uitvoering is gelakt in MANUFAKTUR nachtzwart magno en voorzien van goudkleurige details die een spannend visueel contrast creëren. Ze benadrukken de bijzondere designelementen die een link leggen tussen het oorspronkelijke offroad-icoon – de G-Klasse uit 1979 – en deze moderne performance-versie. De Grand Edition van de Mercedes-AMG G 63 is, inclusief het expressieve uitrustingspakket, te bestellen vanaf € XXXXX.
Mercedes-AMG-_Big_Pilots_Watch-23-band.jpg

Over IWC Schaffhausen
IWC Schaffhausen is een toonaangevende Zwitserse fabrikant van luxe horloges, gevestigd in Schaffhausen in het noordoosten van Zwitserland. Met collecties zoals de Portugieser en de Pilot’s Watches bestrijkt het merk het hele spectrum van elegante tot sportieve horloges. De ‘International Watch Company’ werd in 1868 opgericht door de Amerikaanse horlogemaker en ingenieur Florentine Ariosto Jones en staat bekend om de unieke technische benadering van horlogemaken. Het merk combineert het beste van traditioneel vakmanschap en veelzijdige creativiteit met de allernieuwste technologie en processen. Mercedes-AMG en IWC Schaffhausen werken sinds 2004 nauw samen. Naast gezamenlijke producten manifesteert het partnership zich ook in succesvolle evenementen en gezamenlijke communicatieactiviteiten bij de introductie van nieuwe voertuigen of horloges.

1De getoonde cijfers zijn de WLTP CO₂-waarden die zijn gemeten overeenkomstig artikel 2, lid 3, van de Uitvoeringsverordening (EU) 2017/1153. De verbruikscijfers zijn op basis van deze cijfers berekend.