Polestar 2 krijgt YouTube en extra functies voor CarPlay en Range

4-6-23. Polestar brengt de P2.9 over-the-air software-update (OTA) uit voor de Polestar 2.
Polestar_2_with_YouTube-23-dash.jpg

Dit is de vijftiende op afstand uit te voeren software-upgrade voor de Polestar 2 sinds het merk in 2020 met OTA-updates is begonnen. De nieuwste update bevat verschillende nieuwe functies en introduceert de geïntegreerde YouTube-app* die voortaan ook bij de productie van nieuwe exemplaren standaard wordt geïnstalleerd. 

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “We weten dat onze klanten uitkijken naar over-the-air upgrades en ik ben ervan overtuigd dat ook deze, met zijn nieuwe functies en upgrades goed wordt ontvangen. YouTube zorgt voor entertainment tijdens het opladen en onze verbeterde Range Assistant-app levert nauwkeurigere voorspellingen om een betere rijstijl te ondersteunen. Een andere belangrijke update is de uitbreiding van Apple CarPlay met de nieuwe integratie van Apple Maps in het bestuurdersdisplay van de Polestar 2.”

Dankzij de nieuwste update van de Range Assistant-app van Polestar kunnen bestuurders nu hun energieverbruik over de afgelopen 20, 40 of 100 km volgen en krijgen ze realtime informatie waarmee ze hun rijstijl kunnen aanpassen om efficiënter te rijden. Het vernieuwde algoritme voor het geprojecteerde bereik dat door de app wordt weergegeven kan rekening houden met veranderingen van verschillende (omgevings)factoren die de efficiency beïnvloeden. 

Het real-world actieradiuscijfer wordt ook op het bestuurdersdisplay weergegeven, als alternatief voor de standaard actieradiusprojectie die is gebaseerd op standaard gecertificeerde gegevens. 

De software-update P2.9 bevat nog meer nieuwe functies voor Apple CarPlay, waaronder de integratie van extra telefoon- en media-informatie op de tegel op het startscherm. Via de knoppen op het stuur kunnen voortaan gesprekken worden beantwoord en beëindigd. Het bestuurdersdisplay van de Polestar 2 kan nu ook telefoongesprekken en Apple Maps projecteren.