Fiat Topolino elektrische stadsauto voor chauffeurs vanaf 16 jaar

1-6-23. FIAT onthult de naam en de eerste foto van zijn nieuwe duurzame stedelijke mobiliteitsoplossing: de Topolino.
Fiat-Topolino-23-lv.jpg

De volledig elektrische Fiat Topolino vierwieler is klaar om bij te dragen aan de uitbreiding van de stedelijke elektrische mobiliteit en brengt al het optimisme van zijn naamgenoot in een toegankelijke, volledig elektrische versie die alle coolheid van de Fiat 500 in zich draagt. Deze beroemde en suggestieve naam heeft de weg vrijgemaakt voor stedelijke mobiliteit en doet onmiddellijk denken aan de eerste Fiat 500, de iconische auto die een revolutie teweegbracht in het concept van het motorvoertuig. De Fiat 500, algemeen bekend als "Topolino", werd door FIAT geproduceerd van 1936 tot 1955 en vond letterlijk het idee van mobiliteit voor het volk uit.

De nieuwe Topolino belichaamt perfect FIAT's dolce vita en Italiaanse geest. Als een auto die een glimlach op je gezicht wil toveren. De Topolino herinterpreteert ‘dolce vita’ naar de straten van de stad, die bestaat uit vreugde, optimisme en plezier. De nieuwe elektrische vierwieler is ontworpen voor een breed publiek, waaronder de jonge klanten vanaf 16 jaar, gezinnen en stadsliefhebbers.

Hij is perfect geschikt voor de stad en mensen die op zoek zijn naar een duurzame en frisse mobiliteitsoplossing, passend in de democratische missie van FIAT om stedelijke duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor jonge generaties is de Topolino meer dan een mobiliteitstoestel. Dankzij zijn charmante design, zal hij jongeren opnieuw verliefd doen worden op auto's. Bovendien zal de nieuwe Fiat Topolino een maatschappelijk actieve rol spelen in de promotie van elektrische mobiliteit in steden en een bijzondere rol in het creëren van een persoonlijke mobiliteitsoplossing voor het hele gezin.

De aanstaande marktintroductie markeert weer een nieuwe stap in het streven van het merk naar elektrificatie en is perfect in lijn met FIAT's visie "Het is pas groen als het groen is voor iedereen". Het dagelijkse werk van FIAT als autofabrikant bestaat er immers in het stadsverkeer te herinterpreteren en voor iedereen duurzamer en toegankelijker te maken.