Dacia Extreme robuuste auto voor outdoor-liefhebbers

28-5-23. Dacia is liefhebber van het buitenleven en introduceert de nieuwe uitvoering Extreme voor de Spring, Sandero Stepway, Jogger en Duster.
Dacia-Extreme-23-Range-4x.jpg

Daarnaast is de nieuwe ELECTRIC 65-elektromotor exclusief beschikbaar voor de Spring Extreme en is de Jogger leverbaar met het ingenieuze Sleep Pack.

Het strategisch plan Renaulution, dat Luca de Meo (CEO van Renault Group) begin 2021 presenteerde, geeft duidelijk de richting aan die Dacia is ingeslagen: grenzen verleggen en gebruikmaken van het succes van de afgelopen vijftien jaar, op basis van de erkende kwaliteiten van het merk en de opvallend moderne aantrekkingskracht van zijn auto’s.

De afgelopen twee jaar heeft Dacia de strategie van Renaulution nauwgezet uitgevoerd. Eerst door de introductie van de Bigster Concept als voorbode dat Dacia het C-segment van de automarkt betreedt. In 2022 illustreerde Dacia zijn positie als modern en uniek automerk met zijn nieuwe merkidentiteit. Vervolgens presenteerde het de nieuwe merkwaarden. De drie waarden – ‘essentieel en cool’, ‘robuust en outdoor’ en ‘eco-smart: betaalbaar en ecologisch’ – geven de richting aan die Dacia inslaat aan het begin van het nieuwe hoofdstuk in zijn geschiedenis.
Dacia-Extreme-23-lv-4x.jpg

DACIA GAAT ‘EXTREME’, MAAR blijft TROUw AAN ZIJN MERKWAARDEN
De introductie van de Extreme-uitvoering is onderdeel van de strategie van Dacia om steeds verder de grenzen te verleggen op het gebied van design, maar wel trouw te blijven aan zijn merkwaarden. Met de uitvoering Extreme benadrukt het merk nogmaals dat het hét robuuste merk voor outdoor-liefhebbers is – niet alleen op het gebied van design, maar ook door typische handigheidjes van Dacia, zonder dat dat ten koste gaat van de begrippen essentieel, cool, betaalbaar en ecologisch verantwoord.

De Extreme is de nieuwe topuitvoering in het gamma van Dacia, die nieuwe klanten aanspreekt die nog meer willen genieten van het buitenleven. Deze uitvoering voldoet ook aan de wensen van veel bestaande klanten die meer outdoor willen genieten, terwijl die beantwoordt aan de wensen van de meeste Dacia klanten, aangezien 70% kiest voor de meest complete uitvoeringen.

DACIA EXTREME: EEN UNIEK GAMMA
De nieuwe Extreme-uitvoering is leverbaar voor de Dacia Spring, Sandero Stepway, Jogger en Duster. Deze versie is te combineren met de meeste motorversies, terwijl de Spring Extreme uitsluitend wordt geleverd met de nieuwe ELECTRIC 65-elektromotor en de Duster 4x4 alleen in de uitvoeringen Expression en Journey wordt aangeboden.

De Extreme staat in het aanbod van de Sandero Stepway en Jogger boven de bestaande uitvoeringen Essential en Expression. De Duster Extreme staat boven de Essential, Expression en Journey. De Dacia Spring Extreme overtreft de Spring Essential ELECTRIC 45.
Dacia-Extreme-23-ra-4x.jpg

SUBTIEL OUTDOOR-DESIGN
De Extreme omvat unieke designelementen die verwijzen naar het buitenleven. Het designteam, waarvan veel leden ook actieve outdoor-liefhebbers zijn, ontwikkelden onderscheidende elementen voor de vier modellen die als Extreme beschikbaar zijn.

Aan de buitenzijde:
Nieuwe carrosseriekleuren: Cedar Green voor de Sandero Stepway, Jogger en Duster en Slate Blue voor de Spring. Deze nieuwe kleuren zijn een aanvulling op het bestaande kleurengamma.
Talrijke koperkleurige elementen: deze speciaal voor de Extreme ontwikkelde kleur is toegepast op de buitenspiegelkappen, de naafdoppen, het Dacia logo op de achterklep en andere decoratieve elementen.
‘Topografische’ decoratieve elementen: een knipoog naar de contourlijnen op topografische kaarten. Het patroon is te zien op stickers op de zijkanten van de carrosserie, op de ‘snorkel’-stickers op de Spring, Sandero Stepway en Jogger en op de B-stijlen van de Duster.
Hoogglanszwarte lichtmetalen wielen: 16 inch voor de Sandero Stepway en Jogger en 17 inch voor de Duster.

In het interieur:
Nieuwe stof MicroCloud: deze zacht aanvoelende, veloursachtige stof is zeer slijtvast en eenvoudig te reinigen als het tijdens een avontuur vies is geworden. De stof is niet alleen toegepast op het dashboard van de Sandero Stepway en de Jogger, maar ook op de deurpanelen van deze modellen en die van de Duster Extreme.
‘Topografische’ decoratieve elementen op de dorpels en rubberen matten voor- en achterin (inclusief op de derde zitrij in de Jogger Extreme) en voorin in de Spring Extreme.
Koperkleurige decoratieve afwerking rond de ventilatieopeningen en op de deurpanelen.
Dacia Link-logo in reliëf in de bekleding van de voorstoelen.

ELEMENTEN DIE DE DACIA WAARDEN BENADRUKKEN
De nieuwe Extreme-modellen onderscheiden zich door hun design, dat is beïnvloed door het buitenleven en door elementen die de merkwaarden van Dacia op een praktische manier tot leven brengen.

Het gamma is robuuster dan ooit dankzij de toepassing van belangrijke voorzieningen zoals:
Innovatieve, solide en eenvoudig te onderhouden materialen
De nieuwe, wasbare stof MicroCloud is speciaal ontwikkeld voor slijtvastheid en vuilbestendigheid en is eenvoudig te reinigen. De rubberen matten zijn door hun ‘topografische’ design niet alleen prettig om te zien, maar ook praktisch in gebruik. De matten zijn enorm slijtvast en eenvoudig uit de auto te halen, zodat ze na elk avontuur eenvoudig afgespoeld kunnen worden.

Extended Grip voor avonturen buiten de gebaande paden
Omdat je met een tweewielaangedreven auto minder makkelijk door modder en sneeuw rijdt, zijn de Dacia Sandero Stepway Extreme en Jogger Extreme standaard uitgerust met Extended Grip. Deze innovatieve functie is in te schakelen met knoppen op de middenconsole en past de werking van ESP en ASR zodanig aan, dat de aangedreven wielen gemakkelijker ronddraaien en beter grip kunnen vinden op losse ondergrond (voor wie in echt ruw terrein wil rijden, is de Dacia Duster beschikbaar met vierwielaandrijving, maar niet als Extreme).

Sleep Pack om het avontuur ook ’s nachts voort te zetten
Waarom zou je een fantastische – of romantische – plek in de natuur verlaten om aan het einde van de dag thuis te gaan slapen? Jogger-rijders kunnen nu niet alleen in de natuur verblijven, maar er bijna ook wonen! Het eerste accessoire van het InNature-aanbod is het Sleep Pack, waarmee de Jogger in slechts enkele minuten is om te toveren in een slaapkamer voor twee.

Het Sleep Pack is een houten box die precies in de bagageruimte van de Jogger past. De box is in een paar minuten uit te klappen tot een groot tweepersoonsbed mét een matras. Het matras bedekt de gehele ruimte achter in de Jogger – vanaf de rugleuning van de voorstoelen over de neergeklapte tweede zitrij* tot aan de achterklep. Het tweepersoonsbed is 1,90 meter lang, 1,30 meter breed en de hoofdruimte boven het bed bedraagt minimaal 60 centimeter (*in de 7-persoons Jogger moet de derde zitrij verwijderd zijn om het Sleep Pack te plaatsen).

Als het Sleep Pack helemaal is dichtgeklapt in de bagageruimte van de Jogger, dan biedt hij 220 liter bergruimte, veilig uit het zicht onder een afdekhoes. De klep van het Sleep Pack kan ook naar buiten openklappen en dienen als tafelblad. Dan kun je onder de geopende achterklep van de Jogger comfortabel ‘aan tafel’ eten.

Het Sleep Pack weegt slechts 50 kg en is desgewenst eenvoudig uit de auto te halen. Het past in elke Jogger, ook in gebruikte exemplaren. Klanten kunnen hun rijdende slaapkamer compleet maken met zonwering voor alle ruiten en een buitentent die aansluit op de achterzijde van de Jogger, voor extra leefruimte in de natuur.

Het Sleep Pack is niet alleen slim, simpel en praktisch, het biedt ook veel waar voor zijn geld. Bij aankoop van een nieuwe Dacia Jogger kost het Sleep Pack slechts € 1.499,-. Als accessoire voor een bestaand model kost het € 2.000,-. Slapen in de natuur was nog nooit zó aantrekkelijk.

HET SPRING-VERHAAL GAAT VERDER MET DE EXTREME-UITVOERING
Dacia introduceerde de Spring in 2021 en het model blijkt zeer populair. Sindsdien zijn al meer dan 110.000 exemplaren besteld en is het bezit van een elektrische auto voor veel mensen in Europa bereikbaar geworden. In 2022 was de Dacia Spring zelfs de op twee na bestverkochte elektrische auto op de particuliere markt. De Spring is talloze keren onderscheiden en zijn energie-efficiëntie kreeg in 2022 de maximale beoordeling van vijf sterren van de onafhankelijke Europese keuringsinstantie Green NCAP.

Niet alleen heeft de Dacia Spring volledig elektrische mobiliteit toegankelijk gemaakt voor een zeer grote groep automobilisten, hij beantwoordt ook perfect aan de behoeften van de klant. Uit gegevens verzameld via connectiviteitsdiensten blijkt dat Spring-eigenaren per rit gemiddeld 31 kilometer afleggen met een snelheid van 26 km/u. Daarbij laadt 75% van de Spring-rijders de auto thuis op en 66% via een regulier huishoudelijk stopcontact.

Om nog meer nieuwe klanten te overtuigen, is de Dacia Spring nu ook leverbaar als Extreme. Om het belang voor Dacia te benadrukken, krijgt de Spring zijn eigen Extreme-details en wordt deze uitvoering standaard geleverd met de nieuwe ELECTRIC 65-elektromotor.

De Dacia Spring Extreme ELECTRIC 65 is bedoeld voor klanten die meer prestaties, rijplezier en veelzijdigheid wensen. Met 48 kW (65 pk) levert hij meer vermogen dan de Spring ELECTRIC 45 met 33 kW (45 pk), die gewoon leverbaar blijft in de Essential-uitvoering. De ELECTRIC 65 heeft meer trekkracht, wat zorgt voor een dynamischer acceleratie in de stad en voor het invoegen op de snelweg.

Een belangrijk kenmerk van de nieuwe ELECTRIC 65-motor is het hogere toerental voor meer vermogen: 14.700 t/min ten opzichte van 8.500 t/min voor de ELECTRIC 45. De nieuwe specificaties voor de overbrenging (waarvan de verhouding is verhoogd van 7,162 naar 12,057) vergroot het koppel dat wordt overgebracht op de wielen.

De Spring Extreme ELECTRIC 65 accelereert van 0 naar 50 km/u in 3,9 seconden, wat 1,9 seconden sneller is dan de Spring ELECTRIC 45. De benodigde tijd om van 80 naar 120 km/u te versnellen, is bijna gehalveerd (13,5 seconden vergeleken met 26 seconden). De Spring Extreme ELECTRIC 65 biedt een actieradius van 220 kilometer in de gecombineerde WLTP-cyclus en 305 kilometer volgens de WLTP City-cyclus.

De Dacia Spring Extreme ELECTRIC 65 is leverbaar vanaf € 23.400,-, terwijl de Dacia Spring Essential ELECTRIC 45 met zijn prijs vanaf € 21.750,- ook een aantrekkelijk aanbod is.

De Extreme-uitvoeringen van Dacia in detail:

Dacia Spring Extreme
De Dacia Spring Extreme wordt uitsluitend geleverd met de nieuwe ELECTRIC 65-elektromotor.
Dacia-Spring-Extreme-23-rzij.jpg
Exterieurdetails
1. Koperkleurige details op de dakdragers
2. Koperkleurige buitenspiegelkappen
3. ‘Snorkel’-sticker met topografisch patroon
4. Koperkleurig accent in de voorbumper
5. Sticker met topografisch patroon op de flanken
6. Koperkleurig Dacia logo op de naafdoppen
7. Hoogglanszwarte 14-inch wielen
8. Koperkleurige letters DACIA op de achterklep
Dacia-Spring-Extreme-23-dash.jpg

Interieurdetails
1. Koperkleurige afwerking rond de ventilatieopeningen
2. Koperkleurige afwerking midden op het dashboard
3. Koperkleurige afwerking op de deurpanelen voorin
4. Rubberen matten voorin met topografisch patroon
5. Speciale TEP-bekleding met koperkleurig stikwerk en DC-logo in reliëf
6. Nieuwe dorpelbekleding met topografisch patroon

Prijs
Dacia Spring Extreme ELECTRIC 65: vanaf € 23.400,-

Dacia Sandero Stepway Extreme
De Dacia Sandero Stepway Extreme is leverbaar met de benzinemotoren TCe 90 CVT en TCe 110 en als LPG ECO-G 100.
Dacia-Sandero-Stepway-Extreme-23-lv.jpg

Exterieurdetails
1. Hoogglanszwarte haaienvinantenne
2. Koperkleurige tekst ‘Stepway’ op de dakdragers
3. Koperkleurige buitenspiegelkappen
4. ‘Snorkel’-sticker met topografisch patroon en koperkleurig Dacia Link
5. Koperkleurig accent boven de mistlampen vóór
6. Sticker met topografisch patroon
7. Koperkleurig Dacia logo op de naafdoppen
8. Hoogglanszwarte 16-inch lichtmetalen wielen
9. Koperkleurige letters DACIA op de achterklep
Dacia-Sandero-Stepway-Extreme-23-dash.jpg

Interieurdetails
1. Koperkleurige afwerking rond de ventilatieopeningen
2. Nieuwe, grijze MicroCloud-stof op het dashboard en de deurpanelen voorin
3. Koperkleurige afwerking op de deurpanelen voorin
4. ‘Extended Grip’-schakelaar
5. Rubberen matten met topografisch patroon
6. Grijze MicroCloud-stoffen bekleding met speciaal stiksel en DC in reliëf
7. Nieuwe dorpelbekleding met topografisch patroon

Prijzen
Sandero Stepway Extreme ECO-G 100: € 21.700,-
Sandero Stepway Extreme TCe 110: € 22.500,-
Sandero Stepway Extreme TCe 90 CVT: € 24.600,-

Dacia Duster Extreme
De Dacia Duster Extreme is leverbaar met de LPG ECO-G 100-motor en met de TCe 130- en TCe 150 EDC-benzinemotoren .
Dacia-Duster-Extreme-23-lv.jpg

Exterieurdetails
1. Hoogglanszwarte haaienvinantenne
2. Koperkleurige accent op de dakdragers
3. Koperkleurige buitenspiegelkappen
4. Sticker op de B-stijl met topografisch patroon
5. Koperkleurig Dacia Link op de snorkel
6. Bescherming wielkastranden standaard
7. Hoogglanszwarte 17-inch lichtmetalen wielen
8. Koperkleurig Dacia logo op de naafdoppen
9. Koperkleurige letters DACIA op de achterklep
Dacia-Duster-Extreme-23-dash.jpg

Interieurdetails
1. Koperkleurige afwerking rond de ventilatieopeningen
2. Nieuwe, grijze MicroCloud-stof op het dashboard en de deurpanelen voorin
3. Koperkleurige afwerking op de deurpanelen voorin
4. Koperkleurig stiksel op de handrem, versnellingspook en middenarmsteun
5. Koperkleurige afwerking rond de voet van de versnellingspook
6. Rubberen matten met topografisch patroon
7. Nieuwe, grijze MicroCloud-stof bekleding met speciaal stiksel en DC in reliëf
8. Koperkleurig stiksel op de armsteun in de deurpanelen
9. Nieuwe dorpelbekleding met topografisch patroon

Prijzen
Dacia Duster Extreme ECO-G 100 4x2: € 26.600,-
Dacia Duster Extreme TCe 130 4x2: € 29.350,-
Dacia Duster Extreme TCe 150 EDC 4x2: € 31.700,-

Dacia Jogger Extreme
De Dacia Jogger Extreme is er als vijf- en zevenzitter in de motorvarianten ECO-G 100 LPG, TCe 110 en HYBRID 140. 
Dacia-Jogger-Extreme-23-rv-2x.jpg

Exterieurdetails
1. Hoogglanszwarte haaienvinantenne
2. Koperkleurige tekst Jogger op de dakdragers
3. Koperkleurige buitenspiegelkappen
4. ‘Snorkel’-sticker met topografisch patroon en koperkleurig Dacia Link
5. Koperkleurig accent boven de mistlampen vóór
6 Sticker met topografisch patroon
7. Koperkleurig Dacia logo op de naafdoppen
8. Hoogglanszwarte 16-inch lichtmetalen wielen
9. Koperkleurige letters DACIA op de achterklep
Dacia-Jogger-Extreme-23-dash.jpg

Interieurdetails
1. Koperkleurige afwerking rond de ventilatieopeningen
2. Grijze MicroCloud-stof op het dashboard en de deurpanelen voorin, speciaal stiksel en DC in reliëf
3. Koperkleurige afwerking op de deurpanelen voorin
4. ‘Extended Grip’-schakelaar
6. Rubberen matten met topografisch patroon (voorin, achterin én derde zitrij)
7. Nieuwe dorpelbekleding met topografisch patroon

Prijzen
Dacia Jogger Extreme ECO-G 100 5-zitter: € 25.700,-*
Dacia Jogger Extreme TCe 110 5-zitter: € 26.100,-*
Dacia Jogger Extreme HYBRID 140: € 30.650,-**

* Meerprijs 7-zitter: € 1.000,-
** HYBRID 140 alleen als 7-zitter leverbaar